Elise Diemer (Spirit): “We zijn een gezellige familieclub”

Waterwegsport geeft ook aandacht aan hockey, voornamelijk Spirit. Berichten over deze club worden veel gelezen. Wij vonden het dan ook tijd om een interview af te nemen met een speelster. Wij spraken dan ook met aanvoerster van Dames 1, Elise Diemer (28).

 

Elise, hoe ben je bij Spirit verzeild geraakt?

Ik heb bijna mijn gehele jeugd gespeeld bij Aeolus, alleen de laatste vier jaar voor de overstap naar de senioren niet, toen was ik actief voor HCR. Bij mijn overstap naar de senioren had ik, op verzoek van de toenmalige trainer een keer met Spirit meegetraind. Dit beviel, zodat ik overstapte naar Spirit. We waren toen nog een 2de klasser. Na een promotie en een degradatie, heb ik de overstap gemaakt naar Ring Pass in Delft, wat toen uitkwam in de eerste klasse. Na twee jaar promoveerden we naar de overgangsklasse om vervolgens een jaar later weer te degraderen. Na deze degradatie bleven we wel drie maal per week bleven trainen, ik heb toen de overstap weer naar Spirit gemaakt.

Je hebt dus in de overgangsklasse gespeeld. Hoe heb je het verschil ervaren tussen die klasse en de 1ste klasse?

In de overgangsklasse zijn de spelers wat slimmer. Het spel gaat wat sneller, maar ook de handelingssnelheid ligt wat hoger.

Wat is Spirit voor vereniging?

Spirit is een gezellige familieclub. Het mooie van deze club is dat veel spelers al vanaf de jeugd lid zijn. Ook is alles voor ons “op en top” geregeld. Dat is mede te danken aan Peet Maat. Hij regelt heel veel voor ons.

Wat is Spirit Dames 1 voor team?

We zijn een serieus, maar ook een hecht team. We spelen met deze groep nu voor het derde jaar samen in Dames 1. Ook zijn we een jong team en is er weinig verloop.

Je bent aanvoerster van Dames 1, hoe bevalt dat?

Ik ben alweer voor het vierde jaar aanvoerster en ben de schakel tussen de coach en het team. De belangen van het team staan wel voorop en dat probeer ik te waarborgen.

Jullie werken met video analyse, kun je daar meer over vertellen?

Iedere wedstrijd van ons wordt opgenomen, deze kunnen we dezelfde avond online bekijken. In de loop van de week, wordt dit nog uitgebreid door bepaalde spelmomenten die worden uitgelicht. Ook krijgen wij bij wedstrijdbesprekingen videofragmenten te zien.

Jullie staan momenteel op een 8ste plaats, wat vind je van het seizoen tot nu toe?

Momenteel zijn we inderdaad wat wisselvallig. Verleden jaar stonden we halverwege de eerste seizoenshelft op een eerste plaats. Toen zat alles mee, nu hebben we dat geluk niet aan onze zijde, want we spelen wel goed.

Heeft Spirit een ambitie uitgesproken?

Vorig seizoen hebben we tot het eind van het seizoen meegestreden om de tweede plaats (de teams die 1 en 2 eindigen spelen na de competitie promotiewedstrijden). Uiteindelijk hadden we de tweede plaats helaas net niet gehaald. Het zou mooi zijn als we dit seizoen weer zo lang mee kunnen spelen om de eerste twee plaatsen. Misschien kunnen we wel voor een verrassing zorgen.

Heb je zelf nog ambities voor dit seizoen?

Ik vind wel dat je altijd het maximale uit jezelf moet halen

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com

Geef een antwoord