Eredivisie: Niet scherp Sparta verliest van strijdend FC Utrecht

ROTTERDAM – In de elfde speelronde van de Eredivisie heeft een matig Sparta een pak slaag gekregen van een strijdend FC Utrecht. In Nieuw Galgenwaard werd het 3-1 voor de thuisploeg, waar Fräser en Rankovic (beiden ex-Sparta) aan het roer staan.

In de eerste helft startte de thuisploeg furieus en was het Redan die binnen zes minuten de score opende doordat Sparta niet oplette. Daarna golfde het spel op en neer, en bleek Sparta zeker niet de minderen. Alleen de finesse in de eindpass ontbrak vaak en ook miste Sparta de rust op het middenveld doordat De Guzman ontbrak. Toch kwamen de Kasteelheren er meerdere malen goed uit en waren Mijnans en Lauritsen dichtbij de gelijkmaker. Dat lukte eerste niet totdat Lauritsen wel dacht te scoren. Alleen zijn kopbal werd afgekeurd vanwege hands.

Strijd
Net na rust dacht Sparta uit een ander vaatje te kunnen tappen, maar sloeg Douvikas ongenadig toe: 2-0. Sparta bleef daarna voetballend wel de betere ploeg en het kreeg via onder andere Kitolano goede mogelijkheden. FC Utrecht kon alleen strijden om in de tegenstoot weer gevaarlijk te worden. Een enkele keer lukte dat goed, maar dan stand Sparta-goalie Olij in de weg. Toch was hij bij een zondagsschot van Klaiber opnieuw gepasseerd, terwijl de bal houdbaar leek. Uiteindelijk deed Kitolano nog iets terug voor de Kasteelheren met de 3-1. In de slotfase ging Sparta nog volle bak op zoek naar de aansluitingstreffer, maar deze kwam er niet meer.

Ondanks de nederlaag in Utrecht blijft de formatie van trainer Steijn keurig staan op plek zes met 17 punten uit 11 duels.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl