Azerion Eredivisie: Eerste puntenverlies Feyenoord (vr)

ROTTERDAM – In de Azerion Eredivisie heeft Feyenoord (vr) voor het eerst dit seizoen punten verspeeld. In Zwolle werd tegen PEC gelijk gespeeld: 0-0.

In een gezapige eerste helft kon de formatie van trainer Mulder geen vuist maken, maar datzelfde gold voor de thuisploeg. Er waren over en weer weinig échte hoogtepunten, alhoewel PEC Zwolle meer balbezit had. Wel was Rijsdijk in de eerste helft dichtbij de openingsgoal, maar haar inzet spatte uiteen op de lat. In het tweede bedrijf werd het iets beter en kon Feyenoord-goalie Weimar zich een paar keer onderscheiden. In de slotfase dacht de Varkenoordse ploeg nog op weg te zijn naar de zege, maar Kobussen had voorin het vizier duidelijk niet op scherp staan.

Excelsior
De vrouwen van Excelsior kwamen vrijdag al in actie. In Amsterdam verloor de formatie van trainer Mank uiteindelijk met 3-1. De thuisploeg startte voortvarend en zag international Spitse de score openen. Daarna verdubbelde Hoekstra deze met de 2-0. Voor de Kralingse formatie scoorde Piqué nog binnen het half uur tegen vanaf penaltystip. In de tweede helft maakte Tromp aan alle Rotterdamse illusies een einde door de 3-1 te scoren.

Door het gelijkspel is Feyenoord wel voorlopig weer koploper met 13 punten uit 5 duels, maar Ajax en FC Twente hebben beiden nog één duel tegoed. Excelsior staat met 4 punten uit 5 duels op de zevende plaats.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl