Eredivisie: Sparta boekt minimale zege in stadsderby tegen Excelsior

ROTTERDAM – In de Eredivisie heeft Sparta zaterdagavond een minimale zege geboekt in de stadsderby tegen Excelsior. Op het Kasteel won West met 1-0 van Oost dankzij een treffer van Kitolano.
In de eerste helft viel er op het Kasteel weinig te beleven. Alleen Lauritsen was namens Sparta met een kopbal gevaarlijk en voor Excelsior schoot Goudmijn hard in. Goals leverde dat niet op. Na de theepauze probeerde Sparta de bezoekers meer onder druk te zetten: Lauritsen stelde Van Crooij in staat om te scoren, maar de Spartaanse topscorer schoot voorlangs. Daarna kreeg Kitolano de kans op 1-0 na een mooie dribbel, maar hij faalde. Mijnans testte Excelsior-goalie Van Gassel nog een keer; aan de andere kant was Kharchouch dichtbij via een counter, maar de spits voor Sparta-doelman Olij op zijn weg.
Noren
Toch konden de Kasteelheren in de slotfase alsnog juichen dankzij de twee sterke Noren in Rotterdamse dienst: Lauritsen kopte een dieptepass goed door en hierdoor Kitolano alsnog de 1-0 tegen de touwen jagen. Door de zege verstevigt Sparta haar zesde positie op de ranglijst en komt nu op 28 punten.
Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl