Oefenvoetbal: Terugkeer van geblesseerden maakt HVC’10 sterker

Natuurlijk had ik liever in Torremolinos gestaan om te kijken naar het trainingskamp van HVC’10 dan langs de kant van het tweede (kunstgras)veld in Hoek van Holland. Maar liefst drie tegenstanders uit 2E zitten aan de Costa del Sol.

Er waren naar schatting 14-20 toeschouwers, terwijl op het veld daarnaast blijkbaar een berespannende rugbywedstrijd van RC Hoek van Holland tegen The Dukes werd gespeeld. Daar stonden een paar honderd regen-trotseerders de Hoekse Bodybuilders  aan te moedigen. Het hielp helaas niet. Het werd 11-18.

HVC’10 had vorige week wel een trainingskamp in Tilburg georganiseerd en speelde daar op zondag tegen de zondagseditie van de fusieclub FC Tilburg. Na een wat brakke eerste helft kon na rust een 2-3 overwinning meegenomen worden.

Michael van den Bos
Nu was zaterdag vv. Lyra (derdeklasser) een prettige tegenstander. De trainers Boon konden voor het eerst sinds lange tijd weer gebruik maken van Michael van den Bos. Sinds december 2021 raakte de spelverdeler in een oefenwedstrijd tegen Quick 023 zwaar geblesseerd. Pas na enkele weken werd het duidelijk dat de kruisband in zijn rechterknie was afgescheurd. Na een operatie in mei kon hij vorige week in Tilburg 30 minuten spelen en tegen Lyra maakte hij de eerste helft vol. De aanvoerder is dus duidelijk op de weg terug en zijn terugkeer zal HVC’10 zonder twijfel sterker maken. Nu stond hij in het centrum met Glenn Boon en zijn broertje Kay verhuisde naar de rechtsbackplaats. Er kwam daardoor meer rust en overzicht in de verdediging en op het middenveld  en meer snelheid aan de buitenkant.

Beau van der Toorn
Kay van den Bos stond namelijk na tien minuten aan de basis van een prachtige aanval. Hij bereikte met een lange pass de weggelopen Mitchell Bouwhuis en die gaf strak voor op spits Beau van der Toorn die met een gave intikker deze  snelle aanval afrondde.(1-0) Het was verrassend dat Beau van der Toon als spits stond opgesteld. In Tilburg had hij al twee keer gescoord en tegen Lyra maakte hij zelfs een hattrick. De spits is sinds enige tijd kilo’s lichter geworden en hij heeft naar eigen zeggen de knop omgedraaid: harder trainen en een basisplaats afdwingen door vaak te scoren, is nu het parool. Dan komt zo’n mooie hattrick goed van pas. De 2-1 was een ‘Beauty’ : een schot van rand strafschopgebied buiten bereik van Joey Boom. Even daarvoor had Jonathan van der Schee ongeveer hetzelfde gedaan voor Lyra. Maar zijn afstand was zeker veertig meter en de te ver voor zijn doel staande Khalid el Menkouzi kon er niet meer bij.

Spelpatronen
Met de terugkeer van Michael van den Bos was het effect ook merkbaar op het middenveld en in de voorhoede. Daar draaiden Bouwhuis,  Badr ben Mohammed, Kirill Slutskyy en Jorno Reurink als vanouds weer hun combinatiecarrousel. Na weer een mooie aanval rondde Jorno Reurink perfect af. Zijn schot met links was onbereikbaar voor Boom.(3-1).

De rust was een welkome onderbreking van de overvloedige regen.

Wissels
Na de terugkomst van de geblesseerden heeft Piet Boon meer capaciteit op het middenveld, waar Badr ben Mohammed, Wessel Vijverberg, Jorn Groothuizen, Mitchel Bouwhuis de concurrentie zien naderen van de eveneens lang geblesseerde Daniël Storm. Piet Boon bracht na rust Vijverberg, Sterrenberg en Kram in de ploeg voor respectievelijk  ben Mohammed, Reurink en Michael van den Bos. Het spelbeeld veranderde daardoor, want Sterrenberg en Kram zijn snel en druistig. Rico Sterrenberg kapte al na een minuut of vijf doelman Joey Boom uit en legde de bal terug op Beau van der Toorn. Opnieuw was de 4-1 een Beauty, waarmee de spits solliciteerde naar een basisplaats.

Kansen voor Lyra
In de periode daarna kreeg Lyra enkele kansen, vooral omdat er ineens wat vaker balverlies door de thuisclub werd geleden. Twee keer werd het doel te hoog gezocht  en twee andere mogelijkheden werden door Khalid el Menkouzi onschadelijk gemaakt. Eindelijk kon Daniël Storm daarna weer minuten (30) maken.Na een mysterieuze rugblessure durfde hij het weer aan.
Daarna werd het stiller aan Lierse kant. HVC ’10 pakte de draad weer op.

Scheidsrechter Wim Roozenboom (Vlaardingen) gaf de thuisclub een kwartier voor tijd een strafschop na een handsbal van een Lierse verdediger. Intussen was Boom vervangen door een wisselkeeper en Jorno Reurink stuurde die naar de andere hoek: 5-1. Roozenboom had overigens geen enkele moeite om de wedstrijd naar een goed en sportief einde te brengen. De meeste last had hij nog van de regen in combinatie met zijn bril.

Met enkele mooie combinaties kreeg HVC’10 weer kansen, maar alleen Badr ben Mohammed (terug in het veld gekomen voor Bouwhuis) scoorde nog. Hij tikte na weer een vlot lopende aanval en de assist van Rico Sterrenberg de 6-1 in het doel. Dat werd de eindstand.

Blessureleed voorbij
Het is even afwachten of de teruggekeerde spelers geen terugslag krijgen, maar dat HVC’10 met Michael van den Bos, Daniël Storm en Beau van der Toorn meer keuzemogelijkheden heeft om de tweede helft van de competitie meer naar boven dan naar onder te kijken, is zeker.

Door: Cees van der Pol
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl