Eredivisie: Sparta sluit af met nederlaag

ROTTERDAM – Op de laatste speeldag van de eredivisie heeft Sparta het seizoen afgesloten met een 2-5 nederlaag tegen Heracles Almelo.

In het eerste bedrijf golfde het spel op en neer. Sparta werd gevaarlijk van afstand door een schot van Verhaar, die een metertje naast ging. Iets later schoot Peterson op de lat op het doel van Sparta-doelman Huth. De ploegen bleven in evenwicht totdat Nelom over links doorbrak. Een dito voorzet werd door spits Friday met de hak gepromoveerd tot goal: 1-0. Terwijl Sparta nog genoot van de voorsprong, was binnen de minuut weer in balans. Peterson mocht ongehinderd de zestien binnen komen en afdrukken voor 1-1.

Breuer

Bij die goal raakte Chabot geblesseerd en mocht routinier Breuer zijn opwachting maken voor een invalbeurt. In de slotfase van het eerste bedrijf waren de bezoekers via Kuwas (ex-Excelsior) en Peterson dichtbij een voorsprong maar was het Huth die zijn ploeg op de been hield.

Na de theepauze startte Sparta sterk en schoot Spierings de Kasteelclub naar 2-1. Heracles Almelo rechtte de rug en kwam na een uur opnieuw op gelijke hoogte dankzij Vermeij. UIteindelijk zorgde Breukers met de 2-3 voor de uitzege voor Heracles Almelo waardoor trainer John Stegeman een passend afscheid kreeg. Sparta kreeg wel mogelijkheden op meer maar wist niet meer te scoren. In de slotfase maakte invaller Gladon er nog 2-4 van voor de statistieken. Ook Vermeij deed nog nog en rondje mee: 2-5. Sparta kan zich opmaken voor de tweestrijd met FC Dordrecht in de nacompetitie.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl