Excelsior verspeelt voorsprong tegen Ajax

ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam is er net niet in geslaagd het Eredivisieseizoen af te sluiten met een grote stunt. Halverwege leek Excelsior nog op weg naar een overwinning tegen Ajax, maar in de tweede helft stelden de Amsterdammers orde op zaken: 1-2.

Het verhaal van de eerste helft was toch vooral een kolderiek eigen doelpunt van Matthijs de Ligt. Excelsior kreeg hulp van de jonge verdediger, die de positie van doelman Lamprou compleet verkeerd inschatte en de bal zo in eigen doel schoot. Tot de rust kon Excelsior de voorsprong vrij gemakkelijk consolideren.

Tien minuten na rust was de wedstrijd echter volledig omgedraaid. De waarschijnlijk vertrekkende Ziyech vertolkte daarbij een hoofdrol. In eerste instantie stelde de middenvelder Justin Kluivert in staat om met het hoofd te scoren. Vervolgens versierde hij zelf een penalty, die hij daarna beheerst afrondde. Excelsior wist daarna niet meer te scoren, waardoor het de competitie afsluit met een nipte nederlaag.

Excelsior eindigt in de Eredivisie op een knappe elfde plaats met 40 behaalde punten en kan zich daarmee opmaken voor volgend seizoen.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl