ROTTERDAM – In de laatste speelronde van de Eredivisie is Sparta Rotterdam de enige winnende club geweest uit de havenstad. Kampioen Feyenoord en Excelsior sloten af met een nederlaag.

In de eigen Kuip speelde het Feyenoord van trainer Slot niet eens een slechte wedstrijd tegen Vitesse, maar de doelman van de bezoekers – Scherpen – bleek een sta-in-de-weg. Diverse inzetten van Feyenoord wist de goalie knap te keren. Wel scoorde Van Ginkel binnen het half uur een eigen goal, maar deze werd teruggedraaid vanwege vermeend buitenspel. Vlak voor rust zorgde dezelfde Van Ginkel wel knap voor de 0-1 op aangeven van dribbelaar Manhoef. Na de theepauze was de Mexicaanse goalgetter Gimenez enkele keren met het hoofd gevaarlijk en wist Scherpen ook een schot van Paixao te keren. Invaller Danilo scoorde uiteindelijk wel de 1-1, maar ook deze werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Generale repetitie

De enige winst dit weekend werd geboekt door Sparta Rotterdam. De formatie van trainer Steijn was uit bij het reeds gedegradeerde FC Groningen oppermachtig: 0-5. Oud-Feyenoorder De Guzman opende voor rust het bal, en na de theepauze schroefden Saito, Verschueren, Lauritsen en Van Crooij (pen.) de score verder op. Hierdoor kende Sparta een prima generale voor de play-offs om Europees voetbal. Daarin spelen de Kasteelheren tegen FC Utrecht.

Onderin ging Excelsior met 3-2 onderuit bij FC Volendam. De formatie van trainer Dijkhuizen kwam voor rust al met 3-0 achter dankzij goals van Van Mieghem, Van Gassel (e.d.) en Antonucci. Na de pauze zorgden de Griekse aanvallers Lamprou en Agrofiotis nog voor een klein beetje spanning, maar de Kralingers kwamen niet verder.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl