Geert-Arend Roorda stopt als trainer van Jong Sparta Rotterdam

Geert-Arend Roorda stopt als trainer van Jong Sparta Rotterdam. De 35-jarige oefenmeester verlaat de Kasteelclub deze zomer.

Roorda begon bij Sparta in 2018, toen hij samen met Paul Simonis de Onder 19 onder zijn leiding kreeg. Eén jaar later werd dat, door een leeftijdswijziging in de jeugdopleiding van Sparta, de Onder 18. In 2020 maakte hij de stap naar Jong Sparta Rotterdam waar hij met Nourdin Boukhari de trainingen voor zijn rekening nam. In zijn eerste jaar brak het coronavirus uit en werd de competitie voortijdig beëindigd. Daarna was hij twee volledige seizoenen trainer van Jong Sparta. De laatste twee seizoenen stond de Fries alleen aan het roer. Daarin zette Roorda vorig seizoen een knappe prestatie neer met een vijfde plaats als eindklassering. Het was de hoogste notering ooit van Jong Sparta in de Tweede Divisie. Dit seizoen eindigt Roorda met Jong Sparta op de tiende plaats, waarmee het beloftenelftal eenvoudig in de Jack’s League blijft. Naast zijn trainerschap bij Sparta, was Roorda in het seizoen 2013/2014 actief als speler. Hij kwam op Het Kasteel tot zeven wedstrijden.

De komende tijd gaat Sparta Rotterdam op zoek naar een nieuwe trainer voor het nieuwe seizoen van Jong Sparta. We wensen Geert-Arend veel succes in het verdere verloop van zijn trainerscarrière.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl