ROTTERDAM – In de Nederlandse Eredivisie heeft Excelsior zich zondag knap hersteld van de 7-1 nederlaag bij Ajax vorige week. In Kralingen werd in het Van Donge & De Roo Stadion met 2-1 knap gewonnen van AZ. Daarmee bewijzen de Rotterdammers ‘grote broer’ Feyenoord een grote dienst.

In de eerste helft opende Excelsior furieus en leek trainer Dijkhuizen een sterke aanval te hebben opgesteld met Kharchouch, Azarkan en Lamprou. Dat leidde snel tot de openingsgoal via Horemans, die binnen kopte uit een vrije trap. AZ werd nimmer echt gevaarlijk in de eerste helft. Wanneer het nodig was, bleek Excelsior-goalie Van Gassel, net als vorige week tegen Ajax, een sta-in-de-weg voor de Alkmaarders. Bij één van de scherpe tegenaanvallen zorgde oud-Feyenoorder Azarkan ineens knap voor de 2-0.

Terug
In het tweede bedrijf moest Excelsior vooral veel terug. AZ voerde druk snel op en scoorde via Sugawara de snelle aansluitingstreffer.: 2-1. Daarna bleven de bezoekers de bovenliggende partij, maar Excelsior verdedigde met hand en tand. Ook bleek Van Gassel opnieuw geregeld een sta-in-de-weg bij inzetten van onder andere De Wit en Bazoer. In de slotfase dacht Excelsior nog op de counter toe te kunnen slaan, maar een matige voorzet van Goudmijn ging aan iedereen voorbij. In blessuretijd leek AZ toch nog op weg naar de gelijkmaker, maar opnieuw Van Gassel hield de voorhoede van de Alkmaarders van scoren af. In de tegenstoot kreeg Kharchouch nog dé kans op 3-1, maar zijn inzet ging naast de goal van AZ-goalie Verhulst.

Door de zege komt Excelsior nu op 13 punten uit 11 duels. Hiermee staat de formatie van Dijkhuizen voorlopig zeer knap negende. Ook zorgt het hiermee dat Feyenoord één concurrent voorlopig toch achter zit houdt na de eigen 2-2 tegen Fortuna Sittard. AZ blijft vierde met 23 punten.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl