ROTTERDAM – In de 27ste speelronde van de Eredivisie heeft Sparta Rotterdam eindelijk weer eens drie punten gepakt. Op Het Kasteel werd Fortuna Sittard met 4-0 opzij gezet. Excelsior verloor in Deventer met 3-0 bij Eagles.

Onder een bijzondere zonsondergang opende Sparta sterk, maar een eerste kans voor Mito werd gekraakt. De gastheer bleef heer en meester: Verschueren opende met een rake kopbal het bal: 1-0. In de tegenstoot verslikte Clement zich eenmaal, maar goalie Olij redde op een inzet van Cordoba. Sparta zette nogmaals aan en een kopbal van Verschueren werd van de lijn gehaald.

Sierhuis

De man in vorm aan Fortuna-zijde, topscorer Sierhuis, kreeg vlak na rust een mogelijkheid, maar opnieuw redde Olij. Sierhuis redde daarna nog op de lijn een kopbal. Daarna was Sparta weer de betere: Lauritsen rondde een mooie aanval af en profiteerde later van een fout bij Guth: 3-0. Neghli maakte in de slotfase nog de 4-0.

Excelsior

In Deventer had Excelsior weinig in te brengen tegen het in vorm verkerende Go Ahead Eagles. Doelman Van Gassel hield lang stand, maar werd vlak voor rust verslagen door Willumson: 1-0. Na de theepauze was Goudmijn dichtbij de gelijkmaker, maar hij schoot in het zijnet. Daarna trof oud-Excelsior speler Kuipers de lat. Na een korte onderbreking tilde de thuisclub de eindstand naar 3-0 via Nauber en Linthorst.

Door deze resultaten is Sparta voorlopig weer negende en doet nog mee om een plek in de play-offs. Excelsior zakte naar plek zestien doordat RKC Waalwijk gelijk speelde tegen sc Heerenveen.

Avatar foto

DoorMichael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl