VFC-O23 heeft in de kwartfinale van Groep 1 West 2 een geweldig succes behaald.
Nadat in de vorige ronde de uitwedstrijd tegen EersteDivisieclub HBS met 0-2 was afgesloten, wachtte zaterdagmiddag op het Kwekkersnest Tweede DivisionistForum Sport O23. VFC toonde zich een echte cupfighter, keek niet tegen de hoger geklasseerde tegenstander op en haalde met een 3-1 overwinning een lelijke streep door de rekening van de Voorburgers.

Forum Sport sterk van start
De eerste tien minuten waren echter voor Forum Sport dat met zijn snelle buitenspelers Juan Sebastiaan Navia Romero en Emir Kurt steeds gevaar stichtten, maar een doelrijpe kans creëren lukte ook hun toch niet. In het centrum van de Vlaardingers hielden de beide centrale verdedigers Niek Voogt en Kai Wapenaar de boel goed in de gaten. En naarmate de tijd vorderde, kreeg het middenveld met Mees Meuling en ZeljkoVranac steeds meer grip op de tegenstanders. Met lange passes op Mohammed Tayfour en Diego Rivas, werd het spel naar voren verzet.

Onverwachte 1-0
Het hielp natuurlijk ook wel dat na een kwartier vrij onverwacht een Vlaardings afstandsschot  doelman BhorGrotzinger verraste. De 1-0 gaf VFC duidelijk meer zelfvertrouwen. Daarna konden de bezoekers op de Vlaardingse helft maar weinig gevaar stichtten. Maar ook bij de kwekkers ging de snelheid van de opkomende backs vaak boven de nauwgezetheid. De overigens sportieve partij had daardoor geen opzienbarend niveau.

Diego’s mooie lob
Ook weer uit het niets kwam de tweede Vlaardingse goal. Een lange bal op Diego Rivas werd door de defensie en de doelman verkeerd beoordeeld en hij lobde de bal prachtig in het Voorburgse doel over Grotzinger (2-0) Dat was weer een tegenvaller voor de gasten en blijkbaar had de scheidsrechter medelijden met hen. Want 2-1 i.p.v. 2-0 de kleedkamer in gaan is een heel verschil.

Schwalbe beloond.
De man die de gehele tijd de aandacht trok met weidse gebaren en het tijdens de wedstrijd vastmaken van zijn veters. (Klittenband helpt ook) gaf een penalty tegen de Vlaardingers. Niek Voogt kreeg ook geel, waar de Voorburg-spits een kaart had moeten krijgen wegens een schwalbe. Niettemin schoot aanvoerder Anass Azahrioi zonder pardon de bal in de kruising. Doelman Bart van Rij kon de bal alleen maar horen.Na afloop gaf de speler zelf ook toe dat hetgeen strafschop was. Daarvóór had Van Rij zich betrouwbaar getond bij voornamelijk schoten van buiten de zestien.

Vervangers
In de rust wisselde coach Evan Mavris enkele spelers ,o.a de lichtgeblesseerde Meuling voor Stijn Vink. Ook Lars Uyttewaal en Tim Klop kwamen na rust in het veld. Maar de wedstrijd kabbelde voort. Eigenlijk gaf de defensie vrijwel geen kans weg. De wedstrijd lag ook vaak stil vanwege blessures. Toen Stijn Vink met nog twintig minuten voor de boeg een slecht weggewerkte bal koeltjes lang doelman Grotzinger tikte, snapte de volle tribune wel dat de 3-1 dodelijk voor Forum Sport was. De gasten geloofden er zichtbaar niet meer in. Misschien was de moed teruggekeerd als vijf minuten voor tijd de bal niet op de paal lang Van Rij was geschoten. Maar ook de rebound leverde niets op. Het laatste fluitsignaal van de scheids die zijn toneelstukje kon beëindigen, kwam voor beide ploegen als geroepen. De ene droop af, de andere liep juichend langs de tribune.Bekervoetbal heeft echt zijn charmes.

Laatste vier
De VFC-talentenploeg bereikte met de overwinning de laatste vier van Groep I in Zuid-Holland. De drie mogelijke tegenstanders zijn: Rijnsburgse  Boys, Katwijk en TOGB. Dat kan een leuk potje worden.

Door: Cees van der Pol

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl