Excelsior beleeft pijnlijke avond op Vijverberg

DOETINCHEM – Excelsior beleefde zaterdagmiddag geen fijne avond tegen De Graafschap. Waar de ploeg van Adrie Poldervaart sterk begon aan het uitduel, eindigde het duel met een afgetekende nederlaag: 4-1.

Een nederlaag leek alles behalve aannemelijk voor de Kralingers aan het begin van het duel. De Rotterdammers waren de betere ploeg op de Vijverberg en hadden na twee minuten al via Koolwijk op voorsprong kunnen komen. De middenvelder raakte echter de lat. Ook Edwards en Messaoud waren dichtbij het openingsdoelpunt, maar deze viel uiteindelijk aan de andere kant. Een slecht uitgevoerde buitenspelval zorgde ervoor dat Van Mieghem de thuisploeg op voorsprong kon zetten. Excelsior zette dit nog in de eerste helft recht, na een doelpunt van Omarsson.

In de tweede helft ging het echter volledig mis voor de Rotterdammers. Nadat een van richting veranderd schot doel trof voor de Superboeren, kopte El Jebli ook nog eens een derde treffer binnen. Nadat Mattheij tot overmaat van ramp een rode kaart kreeg voor een licht vergrijp, leek het duel gedaan. Zeker nadat De Graafschap zelfs nog uitliep naar 4-1 via Serrarens. Excelsior mocht zelfs nog van geluk spreken dat het bij 4-1 bleef.

Ondanks de nederlaag doet Excelsior het uitstekend in de Eredivisie. De ploeg van Poldervaart bezet nog altijd een knappe negende plaats, met 12 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl