MVV’27 neemt punt mee uit Maasdijk

Maasdijk – Het was een hele zit aan de Lange Kruisweg in Maasdijk. De regenbuien maakte bijtijds plaats voor een flauw zonnetje en met een prima temperatuur hoop je op een leuke wedstrijd. Helaas was dat iets te veel gevraagd en zagen de beide jonge teams geen kans er een aantrekkelijke pot van te maken. Alleen al het feit dat er in de eerste helft niet één keer ’n bal tussen de palen werd gemikt maakt duidelijk dat een middagje winkelen wellicht toch leuker had geweest. Afijn, het is maar goed dat je niet alles van te voren weet.

Naast de waslijst van blessures moest trainer Peter Broekman ook zijn vaste doelman Twan Lansbergen met een bovenbeenblessure aan de kant houden. Zodoende mocht Tom van der Broek weer eens zijn opwachting maken.

Bij MVV ’27 was men benieuwd hoe de gastheren de oorwassing van 9-0 tegen KMD ’n week eerder hadden verwerkt en daarom werd vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Marcel Smit flink druk gezet. Het leverde echter niet het gewenste resultaat op en na zo’n tien minuten was er een evenwicht te zien in het veld. Van MVV ’27 ging weliswaar iets meer dreiging uit, maar daar bleef het ook bij.

Naarmate de tijd verstreek werd het spelletje steeds minder aantrekkelijk om te aanschouwen. Waren het de zenuwen bij de 22 acteurs of was het gewoon een algehele matige dag. De meest eenvoudige passes kwamen niet aan en voorzetten al helemaal niet.

Na de onderbreking leek de wedstrijd in eerste instantie gewoon door te kabbelen. Echter, elf minuten na de thee draaide Maasdijker Dylan Boogaard de bal vanaf links in de zestien, waarna doelman Tom van der Broek en Jaco Buynink bij gebrek aan communicatie elkaar voor de voeten liepen en Kirill Slutskyy de thuisploeg simpel op 1-0 kon brengen.

Die treffer van de gastheren was kennelijk toch hetgeen de wedstrijd nodig had. MVV ‘27 bleek enigszins wakker geschud en met wat verse krachten, Michael Berrevoets en Jessy Zwaard, er bij kwam er meer inzet en actie voor het doel van de tot dan toe nagenoeg werkeloos toekijkende Maasdijk-doelman Dennis van Berk.

Met nog ruim ’n kwartier te gaan kwam de gelijkmaker op het bord. Michael Berrevoets bracht een vrije trap in de doelmond waar Aad Siranarasit fraai en geheel ongemoeid gelaten binnen kon koppen (1-1).

De Maaslanders waren nu op dreef en zochten naar meer. Bij een scherp indraaiende voorzet van Jaco Buynink kwam de inglijdende Huib van Barneveldt enkele centimeters te kort en na een leep passje van Leon van Kersbergen vond Dennis Louter de paal. Een schot van Aad Siranarasit werd op het laatste moment gekraakt.

Dat alles op de aanval gooien ook defensief vaak een risico oplevert toonde Kirill Slutskyy die zijn schot nu wel gekeerd zag worden door een goed uitkomende Tom van der Broek. De Maaslandse goalie moest op het einde nog eenmaal (knap) redden bij een kopbal van Wouter Laan.

Je hebt dan uiteindelijk maar één punt in de tas, maar dat is dan altijd nog beter dan helemaal zonder iets te vertrekken. Vandaag verliezen zou zeer onrechtvaardig zijn geweest! Laten we er tenslotte toch een positieve draai aangeven; met dit ene puntje zijn we één plaatsje gestegen op de ranglijst.

De opstelling: Tom van der Broek, Harm Voogt (Jessy Zwaard), Lars Kloet, Jaco Buynink, Brett Rhijnsburger (Michael Berrevoets), Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Jordy Lems, Aad Siranarasit, Huib van Barneveldt (Haysam Aradelaziz) en Dennis Louter.

Bron: MVV’27

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl