Excelsior boekt degelijke zege op Jong FC Utrecht

ROTTERDAM – Excelsior heeft de eerste wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie gewonnen van de beloften van FC Utrecht. Op eigen veld werd het 2-0. Joël Zwarts was uitblinker. Hij schreef beide treffers op zijn naam. 

De wedstrijd is tien minuten onderweg als Excelsior-hoofdtrainer Ricardo Moniz zich voor het eerst nadrukkelijk laat gelden langs de zijlijn. Zijn ploeg domineert de openingsfase en is de hele eerste helft de bovenliggende partij op het eigen kunstgrasveld. Desondanks lijkt de gelouterde trainer bij vlagen ontevreden over het spel van zijn ploeg.

Langs de kant schreeuwt Moniz zijn ploeg naar voren, het liefst zoveel en zo vaak mogelijk. Dat doet hij de hele wedstrijd. Binnen drie seconden moeten de Kralingers de bal weer in de ploeg hebben. Dat wordt wel duidelijk. Samen met honderden toeschouwers ziet hij zijn ploeg in de eerste helft meerdere kansen krijgen. Aanwinsten Thomas Verhaar en Ahmed Mendes Moreira testen doelman Thijmen Nijhuis, maar hij heeft lange tijd weinig moeite met de inzetten van de kersverse aanwinsten.

Geen moment gunt hij zichzelf rust. Moniz ijsbeert in zijn trainersvak en coacht zijn spelers, zoals Vitesse-trainer Leonid Slutski dat ook regelmatig doet. Af en toe houdt hij stil. Bijvoorbeeld als hij in de 65steminuut aanvaller Joël Zwarts de eerste treffer van de avond binnen ziet koppen. Even later, bij de 2-0 van Zwarts doet hij hetzelfde. Maar van een uitbundige feeststemming is geen sprake. Niet bij de oefenmeester, maar ook zeker niet bij de fans. Waar collega-trainers met een 2-0 tussenstand een spreekwoordelijk gat in de lucht springen, is daar bij Moniz geen sprake van.

Het spel geeft daar ook niet echt een reden toe. Het is namelijk niet om te watertanden wat de degradant in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen laat zien. Toch zitten er af en toe wel aardige bevliegingen tussen. Bijvoorbeeld als Mendes Moreiro twee tegenstanders zijn hielen laat zien en Verhaar nog eens hard uithaalt, maar daar blijft het ook bij.

Nee, de kleine 2000 seizoenkaarthouders worden niet bepaald verwend met het voetbal van de oud-papierclub, maar de Kralingers winnen wel met 2-0 van Jong FC Utrecht. Joël Zwarts, die de concurrentiestrijd in de punt van de aanval gewonnen lijkt te hebben van Elias Mar Omarsson, kroont zichzelf met twee doelpunten tot man van de wedstrijd.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl