Excelsior in extremis onderuit tegen AZ

ALKMAAR – Excelsior Rotterdam heeft net geen punt meegenomen uit Alkmaar. De ploeg van Adrie Poldervaart bleef bijna op de been tegen AZ, maar moest in de ultieme slotfase toch zijn meerdere erkennen in de ploeg uit de Zaanstreek: 2-1.

Al in de openingsfase was te zien dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor de Kralingers. AZ was de beter voetballende ploeg en creëerde al snel een aantal kansen. Toch kreeg de ploeg de bal niet in het net, waardoor Excelsior in de wedstrijd bleef. Sterker nog, via een van de eerste kansen voor de Rotterdammers zorgde Mahmudov zelfs op prachtige wijze voor een voorsprong. Vanaf 25 meter schoot hij de bal weergaloos binnen. Lang kon Excelsior niet genieten van de voorsprong, want tien minuten later maakte Guus Til alweer gelijk.

Ook in de tweede helft beperkte Excelsior zich voornamelijk tot verdedigen, al waren de eerste kansen voor de Kralingers. In de laatste 40 minuten was AZ de betere ploeg en was het eigenlijk een wonder dat de Alkmaarders niet uitliepen naar een voorsprong. Pas in de absolute slotfase, toen niemand er eigenlijk meer op rekende, kopte Johnsen het winnende doelpunt binnen, waardoor Excelsior alsnog met lege handen naar huis moest.

Door de nederlaag blijft Excelsior steken op een dertiende plaats in de Eredivisie, met 16 behaalde punten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl