Excelsior komt net te kort tegen Ajax

AMSTERDAM – Excelsior Rotterdam is er donderdagavond net niet in geslaagd om Ajax pijn te doen. Lange tijd deed de ploeg van Van Der Gaag verrassend goed mee met de Amsterdammers, maar in de slotfase moesten de Kralingers toch het onderspit delven: 3-1.

In de openingsfase was het vooral de thuisploeg met het balbezit en enkele kansen. Toch werd Excelsior niet overlopen en kwam de ploeg tot kansen voor onder andere Faik. Na 23 minuten spelen kwam Ajax op voorsprong via Siem de Jong. Toch bleken de Rotterdammers niet uit het veld geslagen, want even voor rust werd het 1-1, nadat Van Duinen de rebound van een vrije trap van Hadouir binnenwerkte.

Ook in de tweede helft was er weinig te merken van het krachtsverschil tussen beide ploegen. Ajax mocht de bal hebben, maar kwam niet al te vaak gevaarlijk door. De thuisploeg had een strafschop nodig om gelijk te maken, na een vermeende handsbal van Faik. Deze werd door Dolberg binnen geschoten. Omdat Excelsior net niet diep genoeg door wist te dringen in de Amsterdamse defensie creëerde de ploeg te weinig om nog voor de overwinning te gaan en kon Ajax uiteindelijk nog uitlopen naar 3-1 via een vrije trap van Hakim Ziyech.

Door de nederlaag blijft Excelsior steken op 17 punten in de Eredivisie. Dit aantal is goed voor een twaalfde plaats.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord