Sparta geeft in extremis punt weg in Almelo

ALMELO – Sparta Rotterdam heeft veel te weinig over gehouden aan het duel met Heracles Almelo. De Rotterdammers speelden hun beste wedstrijd van het seizoen, maar werden niet beloond in Almelo: 3-2.

Sparta begon sterk aan het duel. Al na twee minuten had de ploeg twee maal op doel geschoten. Ongelukkig voor de Spangenaren viel het doelpunt daarna aan de andere kant. Wuytens kon vrij inkoppen vanuit een vrije trap. In het restant van het eerste bedrijf had onder andere Muhren de gelijkmaker voor het inschieten, maar hij schoot recht op doelman Castro.

Sparta schoot werkelijk uit de startblokken in de tweede helft. Spits Proschwitz scoorde binnen de minuut de gelijkmaker, na goed voorbereidend werk van Goodwin en Floranus. Sparta bleef goed voetballen en gaf Heracles eigenlijk geen kans om eruit te komen. Toch was het de thuisploeg die vrijwel vanuit het niets weer op voorsprong kwam in minuut 74. Twee minuten later toonde Sparta echter alweer veerkracht, doordat Proschwitz een voorzet van Brogno binnenkopte. Sparta leek op weg naar een punt en was de enige ploeg die meer verdiende, maar mede door aanvallende wissels van Alex Pastoor speelde Heracles in extremis via Vermeij een counter goed uit: 3-2.

Een grote domper dus voor Sparta in aanloop naar de derby tegen Feyenoord, die zondag op het programma staat. De Rotterdammers van Spangen hebben nu 11 punten behaald, wat goed is voor een zeventiende plaats in de Eredivisie.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Leon van Voorst

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie