Excelsior M opent seizoen tegen jonge promovendus

De voorbereiding is voor de Tweede Divisie clubs voorbij, zaterdag barst het competitiegeweld weer los. De tricolores beginnen met een verre uitwedstrijd. In een zomerse ambiance zal worden aangetreden tegen Jong FC Volendam. Voor supporters wellicht een mooie gelegenheid om het bekende vissersdorp eens te bekijken en sfeer te proeven op de doorgaans gezellige Dijk.

Excelsior M kende een rustige voorbereiding met overwegend goede resultaten. De selectie onderging een aantal mutaties maar het grootste deel van de groep van vorig jaar staat opnieuw op het veld in Maassluis. Dogan Corneille kan zo voortborduren op het succesvolle vorige seizoen waarin Excelsior M als tweede eindigde. Weinig stress dus in Maassluis, al scheppen de prestaties van vorig seizoen ook verwachtingen. In de Tweede Divisie, die met de komst van o.a. Quick Boys en Noordwijk sterker bezet is dan ooit, bieden resultaten uit het verleden echter geen enkele garantie voor de toekomst. Een voorspelling voor de wedstrijd tegen Jong FC Volendam en de competitie in het algemeen kunnen we dan ook het beste achterwege laten.

Wat wel vast staat is dat Jong Volendam vorig seizoen uitstekend presteerde. De jonkies van trainers Berry Smit en Johan Plat werden namelijk kampioen in de Derde Divisie (zondag) en maken zodoende hun debuut in de Tweede Divisie. En ondanks dat ze verschillende sterkhouders kwijtraakten aan het eerste elftal, dat onder trainer Wim Jonk weer een rol van betekenis wil gaan spelen in de Eerste Divisie, draaiden ‘de palingboeren’ ook een prima voorbereiding. De meeste wedstrijden werden gewonnen waarbij een 4-2 overwinning op Kozakken Boys het meest in het oog springt.

Jong FC Volendam en Excelsior M lijken dus klaar voor de competitie en gaan er hopelijk een mooie wedstrijd van maken. De wedstrijd wordt gespeeld in het Kras Stadion van FC Volendam en begint om 14.30 uur. De openingswedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer. Tot zaterdag in Volendam!

Niet aanwezig in Volendam? De wedstrijd zal rechtstreeks te volgen zijn via het Twitter-kanaal van Excelsior Maassluis.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jasper Koogje
Foto: Archief Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl