SVV maakt zich op voor replay kampioenswedstrijd tegen Heerenveen

Schiedam – In 2019 viert SVV alweer haar 115-jarig bestaan, maar ook is het precies 70 jaar geleden dat SVV in de Kuip, tegen het Heerenveen van Abe Lenstra, het landskampioenschap binnenhaalde. Dit hoogtepunt in het bestaan van de rood-groene formatie geldt nog altijd als de met 69.000 toeschouwers drukstbezochte voetbalwedstrijd in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal.

Reden genoeg om ter gelegenheid van de opening van het nieuwe complex op sportpark Harga, een replay te organiseren van deze illustere wedstrijd. Aanstaande zondag zal de selectie van de rood-groenen het op het hernieuwde sportpark Harga opnemen tegen de amateurselectie van Heerenveen.

“Wij realiseerde ons dat naast dat SVV dit jaar 115 jaar bestaat, het ook 70 jaar geleden dat SVV  landskampioen werd tegen Heerenveen. Dit leek ons een uitgelezen mogelijkheid, om in het kader van de opening van ons nieuwe complex, deze wedstrijd opnieuw te spelen in de vorm van een replay,” kijkt voorzitter Suttorp naar het ontstaan van het idee.

De contacten met de Friesen liepen gezien de connecties van Suttorp vrij soepel, “In het dagelijks leven ben ik regiodirecteur voor de Breman Installatie groep, één van de grootste landelijke installateurs van Nederland en wij hebben ook vestigingen in Friesland. Zo zijn de contacten ontstaan.”

Volgens voorzitter Edwin Suttorp moet deze dag een feest worden voor de voetballiefhebbers in Schiedam. “Wij zetten als SVV deze dag de deuren wijd open. Iedereen is welkom op ons nieuwe complex. Er zal rondom de wedstrijd voldoende te doen zijn. Uiteraard is er ook een goed doel aan gekoppeld en dat zal KIKA zijn. We kijken er erg naar uit.”  Aldus de preses.

Monument
Voorafgaand van het treffen zal er op het terrein van SVV een monument worden onthuld dat verwijst naar de illustere wedstrijd. Niemand minder dan de 90-jarige Gerrit van Pelt, een van de spelers van het kampioenselftal zal dit onthullen. Vanaf 11.30 uur zullen er diverse voorwedstrijden zijn en tussendoor, de Brassband Earthquake zorgen voor een gezellige noot. 14:30 zal de replay op het programma staan.

Foto: Mischa Kemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl