Hetzelfde geldt helaas ook voor Excelsior M. We schreven het vorige week al, Excelsior M beleeft een labiel seizoen. De wedstrijd van vorige week (1-1 op bezoek bij Quick Boys) was daar een perfect voorbeeld van. De eerste helft kwam Excelsior M op voorsprong en waren er kansen om deze verder uit te breiden. De tweede helft draaide de wedstrijd volledig om en was het aan keeper Jean Paul van Leeuwen te danken dat er nog een punt werd behaald.

Over de favorietenrol van zaterdag valt dus geen zinnig woord te zeggen en dus kunt u maar beter gewoon komen kijken hoe het de Tricolores vergaat. Want wat vorige week werd geschreven geldt nog steeds: de ploeg van Dogan Corneille heeft drie punten nodig om niet te veel naar beneden te hoeven kijken. Momenteel is de afstand naar de gevreesde (nacompetitie)streep slechts drie punten. Het zou fijn zijn de feestdagen in te gaan met een iets ruimere marge.

Om dat te bewerkstelligen kan Excelsior M een voorbeeld nemen aan de confrontatie van vorig seizoen. Door doelpunten van Daan Blij en Tobias Kleijweg werd er destijds een degelijke 2-0 zege geboekt, een resultaat waar iedere rood-wit-blauwe op dit moment voor zou tekenen.

Wat het deze keer wordt weet u als dhr. de Brito Roque, de scheidsrechter met de mooiste achternaam van de Tweede Divisie, omstreeks 16:20 voor het eindsignaal heeft gefloten. En voor wie geen zin heeft in rekenen: de wedstrijd begint dus om 14:30. Tot zaterdag!

Vooruitblik met Giovanni da Fonseca