Excelsior M vervolgt jacht op eerste punten in Haarlem (+Video)

Excelsior M is het seizoen niet florissant gestart. Met twee nederlagen uit twee wedstrijden staat de teller nog op nul punten en bezit de ploeg van Dogan Corneille de hatelijke laatste plaats. Nog geen reden om in paniek te raken, zeker niet omdat de nederlaag tegen titelkandidaat IJsselmeervogels geen schande was, maar wel een situatie waar de Tricolores zo snel mogelijk uit willen geraken. En dus helpt maar één ding: winnen. De eerstvolgende kans om de eerste winstpartij te pakken is a.s. zaterdag als Excelsior M op bezoek gaat bij Koninklijke HFC, de oudste voetbalclub van Nederland.

Koninklijke HFC, vorig jaar vierde vlak achter Excelsior M, begon het seizoen goed met een 3-1 zege op HHC Hardenberg. In de afgelopen speelronde gingen ze echter hard onderuit tegen promovendus Noordwijk. Met een 4-1 nederlaag werden de Haarlemmers naar huis gestuurd. Koninklijke HFC zal dus ongetwijfeld uit zijn op eerherstel, net als Excelsior M.

Want Excelsior M mag dan nog puntloos zijn, trainer Corneille zag in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels voldoende aanknopingspunten. Hij hield aan de nederlaag tegen IJsselmeervogels naar eigen zeggen een beter gevoel over dan die tegen Jong FC Volendam. Excelsior M creëerde namelijk, zeker in de beginfase, een aantal prima kansen maar wist deze helaas niet te verzilveren. En ook in de tweede helft, toen de ploeg op jacht ging naar een aansluitingstreffer, werden er kansen gecreëerd. Het grote verbeterpunt zit hem dan ook in de slordigheid waarmee de tegendoelpunten worden weggegeven. Met zeven tegentreffers in twee wedstrijden tijd toonde Excelsior M zich onherkenbaar kwetsbaar. Het is dus zaak de om ook in verdedigend opzicht de vorm van de laatste jaren weer te vinden. Dan kunnen goede resultaten niet uitblijven.

De onderlinge historie in de Tweede Divisie is voor Excelsior M enigszins hoopgevend. Er werd in drie jaar Tweede Divisie nog niet verloren op Sportpark Spanjaardslaan. De laatste zege dateert echter van twee seizoenen geleden (1-2). De afgelopen twee edities eindigden in respectievelijk 0-0 en 1-1. Wat het zegt over de wedstrijd van zaterdag? Uiteraard weinig. Toch is het een fijne gedachte dat een resultaat in Haarlem geen onhaalbare kaart is.

De wedstrijd wordt gefloten door scheidsrechter Preston Henshuijs. De Amsterdammer zal worden geassisteerd door Remco Miedema en Bram Vervoorn. De aftrap is om 15.30 uur.

Vooruitblik met doelman Jean-Paul van Leeuwen


Foto: Mischa Keemink
Bron: Excelsior Maassluis Media

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl