Excelsior Maassluis speelde een goede eerste helft in Haarlem. De tricolores – waarbij Nino van den Beemt zijn debuut in de basisopstelling maakte – oogden fris, toonden veel strijd en hadden veelvuldig balbezit. In het eerste kwartier waren beide ploegen dichtbij de openingstreffers maar voor Daan Blij stond de lat in de weg en bij een inzet van de thuisploeg wist doelman Jean-Paul van Leeuwen redding te brengen.

Na een goed kwartier gespeeld te hebben viel de treffer aan Excelsior Maassluis kant. Een goede actie tussen Daan Blij en Milton Klooster bracht de ingelopen Giovanni da Fonseca in staat om van dichtbij de bal achter Tom Boks te werken (0-1). Na bijna een half uur spelen was de volgende kans voor Excelsior M wederom raak. Een handsbal van een HFC-speler werd gezien door scheidsrechter Preston Henshuijs waarna Daan Blij de marge vanaf de strafschopstip verdubbelde (0-2).

In het laatste gedeelte van het eerste bedrijf was de Koninklijke enkele keren in de buurt van de aansluitingstreffer. Het vizier stond echter niet scherp bij de thuisploeg. Aan de andere kant had Kevin Dercks op slag van de rust de wedstrijd al in een vroeg stadium kunnen beslissen. Zijn inzet ging echter hoog over het doel.

Na rust bracht Koninklijke HFC-trainer Gertjan Tamerus de lange spits Floris van der Linden in de ploeg met als doel een snelle aansluitingstreffer te forceren. De druk op het doel van de tricolores was meteen hevig en de ploeg van Dogan Corneille mocht van geluk spreken dat een mislukte voorzet op de bovenkant van de lat terecht kwam. Het bleek uitstel van executie want uitgerekend de ingevallen Van der Linden zorgde net voor het uur voor gejuich bij de thuissupporters.

Een kwartier voor tijd leek Excelsior Maassluis de wedstrijd te beslissen. Nadat in eerste instantie nog twee kansen werden gemist en ook Koninklijke HFC een goede mogelijkheid had gehad scoorde Sefa Kurt de 1-3. Een voorzet van Daan Blij werd door Vincent van den Berg op de paal gekopt. De bal viel hierna plots voor de voeten van Kurt die tot vreugde van alles dat Excelsior Maassluis was de bal langzaam over de lijn zag gaan.

Toch was de spanning al weer snel helemaal terug. Wederom invaller Van der Linden het eindstation van een HFC-aanval. Ditmaal torende de spits boven iedereen uit en kopte hij de 2-3 binnen. Met liefst vijf minuten blessuretijd was het aller hens aan dek de laatste minuten voor Excelsior Maassluis. Gelukkig werd deze fase overleefd en was de eerste overwinning van het seizoen een feit!

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis de thuiswedstrijd tegen VV Katwijk. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder begint om 14.30 uur.

Karakteristieken

Koninklijke HFC – Excelsior Maassluis 2-3 (0-2)

Scoreverloop: 7. Giovanni da Fonseca 0-1, 16. Daan Blij (pen.), 58. Floris van der Linden 1-2, 75. Sefa Kurt 1-3, 79. Floris van der Linden 2-3.

Scheidsrechter: Preston Henshuijs

Toeschouwers: 400

Opstelling Koninklijke HFC: Tom Boks, Wilffert Oscar, Vincent Volkert (88. Adil Kaychohi), Daniël van Son, Daniël van Son, Khalid Tadmine, Franklin Lewis (46. Floris van der Linden), Jacob Noordmans, Lars Weistra, André Morgan (70. Joël Donald), Sam van Huffel, Wessel Boer.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Daan Smith, Daan Blij (84. Stephan Kruithof), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla (73. Jamie den Hartog), Sefa Kurt, Milton Klooster (87. Etienne Muishout), Nino van den Beemt.

Geel: Vincent Volkert, Joël Donald, Adil Kaychohi, (Koninklijke HFC), Daan Smith (Excelsior Maassluis)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Yannick Verhoeven