Excelsior M. heeft vanmiddag Spakenburg van een zege weten af te houden. Op een koud Sportpark Dijkpolder had er, dit ondanks een veldoverwicht van de Blauwen, zelfs meer in gezeten, want de meest uitgelezen kansen waren eigenlijk voor de thuisploeg.

In de 2e minuut waren de Tricolores al dichtbij een treffer toen Gaultier Overman vanaf de linkerzijde de inkomende Calvin Tureaij in staat stelde om af te drukken. Zijn inzet werd echter door Spakenburg- doelman Alessandro Damen gekeerd. In minuut 20 was Damen ook paraat bij een afstandschot van Devin Plank.

Op dat moment had koploper van de 2e divisie al een licht veldoverwicht verkregen, dit zonder echter -behoudens twee afstandschoten- tot noemenswaardige kansen te komen. In de 36ste minuut was het toch prijs toen linkerverdediger Overman zich vergaloppeerde. Dit balverlies leidde uiteindelijk tot een doelpunt van Mokhtar Suleiman: 0-1.
Gelukkig wist de nooit verzakende Devin Plank in de 41ste minuut de stand weer in evenwicht te brengen. Hij wist vanaf de rechterzijde met zijn linker de verre hoek te vinden en liet daarmee Damen kansloos: 1-1.

Na de pauze was er vrij snel een hachelijke situatie voor het doel van Excelsior M.- goalie Tobias van der Kleij, maar Spakenburg- aanvaller Ahmed el Azzouti wist deze kans niet te verzilveren. Kort daarna was Devin Plank via Tureaij bijna weer succesvol voor de thuisploeg. En hoewel de gedoodverfde kampioenskandidaat tijdens de 2e helft een permanent veldoverwicht afdwong was de ploeg van Steye Jacobs in feite gevaarlijker. Indien de eindpass een paar keer zuiverder had geweest dan had er wel degelijk meer ingezeten. En omdat bij een aantal uitbraken ook het vizier van onder anderen de ingevallen Vincent Schippers niet juist stond afgesteld liet Excelsior M. Spakenburg met name in de slotfase een paar keer ontsnappen. Een thuiszege zou wellicht de veldverhouding niet juist hebben weergegeven, maar qua kansenverhouding had het zomaar gekund.
Door:Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink
Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl