Excelsior Maassluis hervat competitie tegen Jong-Vitesse

Maasluis – Excelsior M hervat zaterdag de competitie tegen de enige ploeg die het dit seizoen nog niet trof: Jong Vitesse. De Arnhemse beloften zijn dit seizoen weer terug in de Tweede Divisie nadat ze twee jaar geleden degradeerden. Dit seizoen is Jong Vitesse met 22 punten en een tiende plaats een verdienstelijke middenmoter. Excelsior M staat zevende met drie punten meer. De tricolores kunnen dus verder afstand nemen van het ‘rechter rijtje’ waarvan Jong Vitesse momenteel koploper is.

Kijkend naar de stand lijkt Jong Vitesse een zorgeloos seizoen door te maken. Dit is echter schijn vanwege een bijzondere degradatieregeling die dit seizoen in de Tweede Divisie van kracht is. De KNVB heeft namelijk besloten dat er maximaal twee belofteteams in de Tweede Divisie mogen uitkomen waardoor er minimaal één belofteploeg degradeert naar de Derde Divisie. Momenteel zijn Jong Sparta, Jong Vitesse en Jong Almere City dus in een onderlinge strijd verwikkeld tegen degradatie.

In het hypothetische geval dat de top-3 aan het eind van dit seizoen zou bestaan uit deze drie ploegen, degradeert de nummer drie(!) van de Tweede Divisie dus naar de Derde Divisie.

Gezien de hoge notering van Jong Sparta Rotterdam, lijkt deze strijd overigens tussen Jong Vitesse en Jong Almere City te gaan. Jong Vitesse staat momenteel vijf punten boven Jong Almere City en is dus, ondanks de prima resultaten in de competitie, nog lang niet veilig. Het kan bovendien nog gekker worden. In de Derde Divisie zondag draait Jong FC Volendam een prima seizoen. Mochten zij aan het einde van het seizoen promoveren naar de Tweede Divisie, degraderen er zelfs twee belofteteams uit de Tweede Divisie.

Conclusie van dit verhaal: Jong Vitesse zal zaterdag vol voor drie punten gaan om Jong Almere City onder zich te houden en Jong Sparta enigszins in zicht te houden.

Dan Excelsior M. De laatste weken van de eerste seizoenshelft verliepen voorspoedig. Excelsior M won veel wedstrijden en dat ging ook nog eens gepaard met mooi voetbal. Wat dat betreft kwam de winterstop voor de Tricolores ongelegen.

De mannen van Dogan Corneille hebben echter een succesvol trainingskamp achter de rug in Spanje en kenden daarmee een optimale voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Het doelpuntrijke gelijkspel (4-4 tegen Hoofdklasser Urk) dat de oefenwedstrijd op Spaanse bodem opleverde, dient dan ook met een korreltje zout te worden genomen. Het is en blijft immers een oefenwedstrijd waar het ‘heilige vuur’ van een officiële wedstrijd ontbreekt.

Toch moet Excelsior M op zijn hoede zijn. De tricolores hadden de afgelopen seizoenen namelijk geen beste ervaringen met de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. Zo sneuvelde er in 2017 een lange reeks van ongeslagen thuiswedstrijden tegen laagvlieger UNA (3-4 nederlaag) en werd er vorig seizoen tegen opnieuw een laagvlieger (AFC) gelijkgespeeld. En wat te denken van de confrontatie met Hoek in 2015, destijds een duel dat als cruciaal werd bestempeld in de strijd tegen degradatie. Excelsior M verloor met 1-4 en leek gedoemd tot degradatie. Een wonderbaarlijke wederopstanding onder leiding van John de Wolf redde Excelsior M destijds.

Bron: Excelsior Maassluis


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl