Excelsior Maassluis in Spanje gelijk tegen sv URK

Excelsior Maassluis heeft de tweede oefenwedstrijd van het trainingskamp op Torremolinos gelijk gespeeld. In een doelpuntrijk duel werd het 4-4 tegen de zaterdag-hoofdklasser SV Urk.

Een dramatisch begin van de wedstrijd zorgde voor een vroege achterstand. Eerst was het een Urk-speler die een afvallende bal schitterend in de bovenhoek schoot. Een minuut later wist een andere speler van de tegenstander uit Flevoland met een stiftje doelman Jean-Paul van Leeuwen te passeren.

Gelukkig kon Excelsior M zich snel herstellen en stond het weer een minuut later 2-1 door een treffer van Niels Redert, die vanuit een corner kon binnen schieten.

Door de snelle aansluitingstreffer was het vertrouwen weer terug en nam de ploeg van Dogan Corneille weer het initiatief. De gelijkmaker van Vincent van den Berg was dan ook een logisch vervolg hiervan (2-2). Kort daarvoor leek een vrije trap doel te treffen maar de arbitrage kon onvoldoende beoordelen of de bal de lijn had gepasseerd. Waar Excelsior M de gevaarlijkste ploeg was in die fase, kon Urk via de counter zeer effectief worden en de 3-3 te maken.

In de slotfase van de eerste helft vocht Excelsior M zich wederom terug in de wedstrijd. Eerst had Redouan Omar Ouali geluk dat een afstandsschot via een Urk-speler in het doel viel. Dezelfde Omar Ouali werd vlak voor rust neergelegd in het zestienmetergebied waarna Daan Blij de strafschop wist te verzilveren (4-3).

In de tweede helft, waarin uiteraard weer veel werd gewisseld, was de amusementswaarde van een stuk minder niveau. De Tricolores kwamen zelde tot nooit gevaarlijk voor het doel en moesten met man en macht zorgen om geen treffer tegen te krijgen. Die treffer kwam er uiteindelijk alsnog toen de scheidsrechter gemakkelijk een penalty gaf. De strafschop werd vervolgens feilloos benut (4-4).

Het bleef uiteindelijk bij deze treffer waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Komende zaterdag hervat Excelsior Maassluis de competitie met een uitwedstrijd tegen Jong Vitesse. Op Papendal wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Excelsior Maassluis – SV Urk 4-4 (4-3). 4. Niels Redert 1-2, 25. Vincent van den Berg 2-2, 37. Redouan Omar Ouali 3-3, 43. Daan Blij (pen.) 4-3.

Opstelling 1e helft: Jean-Paul van Leeuwen, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Daan Smith, Michael Poeljes, Niels Redert, Giovanni da Fonseca, Mo Taibi, Redouan Omar Ouali, Vincent van den Berg, Daan Blij.

Opstelling 2e helft: Jari Duijvestijn, Robin van der Ende, Sefa Kurt, Jamie den Hartog, Stephan Kruithof, Mo Taibi, Mohamed Ouhammou, Walter Bennett, Reilly Bakboord, Jeremy Moreno, Marouane Afaker.

Bron: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl