Excelsior Maassluis moet punten pakken tegen ‘huisgenoot’ Jong Sparta Rotterdam

Aanstaande zaterdag staat voor het vlaggenschip van Excelsior Maassluis wederom een zeer belangrijk duel op het programma. Op het eigen Sportpark Dijkpolder ontvangen de Tricolores van hoofdtrainer Steye Jacobs Jong Sparta Rotterdam. Een wedstrijd die opnieuw gewonnen moet worden om nog kans te maken op directe handhaving.

Afgelopen weekend werd degradant OFC met 3-1 verslagen en zette Excelsior Maassluis een belangrijke eerste stap richting directe handhaving. Op de overwinning van de Tricolores viel weinig op af te dingen, al maakte de ploeg van Jacobs het zichzelf nog even onnodig lastig. Doordat een dag na deze winstpartij directe concurrent OFC niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Jong FC Volendam, is het gat nog slechts één punt met de Tielenaren.

Tegenstander Jong Sparta Rotterdam is dit seizoen al uitgespeeld. Het team dat onder leiding staat van oefenmeester Geert Arend Roorda bezet met 40 punten de elfde positie van de ranglijst en is hierdoor verzekerd van nog een seizoen in de Tweede Divisie. Het beloftenteam van de club uit Rotterdam-West speelt vanwege de verbouwing van het eigen complex dit seizoen zijn thuiswedstrijden op Sportpark Dijkpolder. Zodoende zal de ontmoeting van komende zaterdag ook voor de Spartanen op inmiddels vertrouwde bodem plaatsvinden.

Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam gaat zaterdag 29 mei om 15.30 uur (!) van start en staat onder leiding van scheidsrechter Rick Sturm. Het duel is live te volgen via ons officiële twitterkanaal. Uiteraard roepen we iedereen met een Excelsior Maassluis-hart op om de ploeg weer te komen ondersteunen!


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl