Excelsior Maassluis onderuit tegen rode lantaarn drager

Excelsior Maassluis heeft zichzelf op bezoek bij OFC een uitermate slechte dienst bewezen. Tegen de nummer laatst van de ranglijst ging de ploeg van trainer Dogan Corneille met 3-1 onderuit. Na 45 minuten stond er nog een 0-1 voorsprong in het voordeel van de Tricolores op het scorebord. In de tweede helft ging het echter helemaal mis.

Naast de al langer geblesseerde Kaylan Muis, Bram Wennekers, Darwin Heuvelman, Redouan Omar Ouali en Giovanni Da Fonseca kon Corneille in het uitduel met OFC ook niet beschikken over Gabri Urbanus. De verdediger was niet fit genoeg om tot de wedstijdselectie te behoren. Zijn positie werd in Oostzaan ingenomen door Gijs Abbas.

Tegen promovendus OFC kende Excelsior Maassluis een voortvarende start van de wedstrijd. De Tricolores hadden in Noord-Holland slechts een kwartier nodig om de wedstrijd open te breken en de openingstreffer op het scorebord te zetten. Na een aanval aan de linkerkant van het veld kwam de bal via Carlito Fermina bij Kevin Dercks terecht. De aanvoerder won het duel met zijn tegenstander en bediende de meegelopen Nino van den Beemt zo goed dat laatst genoemde simpel doel wist te treffen: 0-1.

Excelsior Maassluis kon de riante start echter geen goed vervolg geven. De thuisploeg kwam langzaam beter in de wedstrijd en werd enkele malen gevaarlijk via voorzetten vanaf de flanken. Doordat de duels steeds werden gewonnen door OFC, moest Tom Boks moest enkele keren in actie komen. De doelman deed dit uitstekend. Aan de overkant had ook Excelsior Maassluis nog een aantal kansen op een nieuwe treffer. Pieter Langedijk zag zijn poging voorlangs het doel verdwijnen en ook een kopbal van Abbas leverde niet het gewenste resultaat op voor de bezoekers.

Waar de start van de eerste helft prima was, zo dramatisch begon het tweede bedrijf voor Excelsior Maassluis. Nog geen vijf minuten na rust bracht OFC de stand namelijk al weer in evenwicht. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door OFC-aanvaller Niels Butter met het hoofd voorgegeven en door de geheel vrij gelaten invaller Max Veerman binnengekopt: 1-1. Nog geen tien minuten kantelde het duel volledig en kwam OFC zelfs op voorsprong. Misstaten van Boks bij een hoge bal werd door de geelzwarten genadeloos afgestraft: 2-1.

Excelsior Maassluis moet zodoende weer helemaal opnieuw beginnen en had daar nog slechts een half uur de tijd voor om dit te bewerkstelligen. Corneille paste verschillende wisselingen toe, maar zag OFC een klein kwartier voor het eindsignaal de wedstrijd definitief beslissen. Bij een verre ingooi weigerde diverse spelers van Excelsior Maassluis in te grijpen en was Ayoub Haddad de enige speler die wel alert reageerde: 3-1.

In de slotfase leverde een hachelijke situatie voor het doel van OFC nog bijna de aansluitingstreffer op voor Excelsior Maassluis. De bal verdween echter in de handen van doelman Daniel Agyei en zorgde er uiteindelijk voor dat er een 3-1 eindstand op het wedstrijdformulier zou worden gezet. Een grote domper voor Excelsior Maassluis, dat voor de derde keer op rij geen overwinning wist te behalen.

Karakteristieken

OFC – Excelsior Maassluis 3-1 (0-1)

Scoreverloop: 15. Van den Beemt 0-1, 50. Veerman 1-1, 58. Haddad 2-1, 77. Haddad 3-1

Scheidsrechter: Robin Hensgens

Opstelling Excelsior Maassluis
Boks, El Baad, Kleijweg (69. Plank), Ringeling, Abbas, Ringelberg (73. Van Delft), Dercks (81. Silva Timas), Van den Beemt, Statia, Langedijk, Fermina

Door: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl