Excelsior Maassluis ontvangt Kozakken Boys

Aanstaande zaterdag staat de volgende wedstrijd in Jack’s League voor Excelsior Maassluis op het programma. De Tricolores nemen het tijdens speelronde 9 in eigen huis op tegen het Kozakken Boys van oefenmeester Rick Adjei. De confrontatie tussen beide ploegen begint om 15.00 uur op Sportpark Dijkpolder.

Excelsior Maassluis beleefde afgelopen zaterdag vooral tijdens de eerste helft een totale off-day. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille kwam maar niet in haar spel en zag daarbij tegenstander Spakenburg zeer doeltreffend zijn. Mede door enkele onnodige persoonlijke fouten stond het halverwege het duel liefst 4-0 voor de gastheren. In het tweede bedrijf kwam Excelsior Maassluis een stuk beter voor de dag en wist het dankzij twee doelpunten de schade nog enigszins te beperken: 4-2.

De nederlaag tegen Spakenburg betekende het tweede verlies op rij voor de Tricolores. Een week eerder waren het De Treffers die er met de drie punten vandoor gingen na een 1-2 overwinning. Opvallend gegeven is dat Excelsior Maassluis in beide duels al in het eerste half uur tegen een 2-0 achterstand aankeek. Excelsior Maassluis zal zodoende vooral revanche op zichzelf willen nemen. Na de twee nederlagen zijn de Maassluizers nu met 10 punten uit 8 wedstrijden op de gedeelde tiende plaats van de ranglijst terug te vinden

Kozakken Boys
Kozakken Boys, de tegenstander van aanstaande zaterdag, beschikt voor aanvang van het duel over één punt minder dan Excelsior Maassluis. De ploeg uit Werkendam speelde tot dusver 9 punten bij elkaar. Tijdens de openingsspeelronde behaalde Kozakken Boys direct een knappe winstpartij op bezoek bij Quick Boys. Op sportpark Nieuw Zuid werd Thomas Marijnissen de matchwinnaar door het enige doelpunt van de middag te maken.

Met Marijnissen is direct de speler genoemd die dit seizoen als nieuwkomer bij Kozakken Boys een uitermate goede indruk achterlaat. Het 22-jarige voormalig NAC Breda-talent heeft voor zijn nieuwe club al vijf treffers achter zijn naam staan. Naast de overwinning op Quick Boys werd er ook gewonnen van HHC Hardenberg (2-0) en waren er gelijkspelen tegen GVVV (1-1), ASWH (1-1) en Spakenburg (3-3). De duels met Jong Sparta Rotterdam (3-1), AFC (4-1) en afgelopen zaterdag tegen Katwijk (3-2) gingen verloren.

Laatste ontmoeting
De laatste keer dat Excelsior Maassluis en Kozakken Boys elkaar in Maassluis ontmoette was op 7 maart 2020. Wat achteraf de laatste wedstrijd van dat seizoen zou zijn – vanwege het coronavirus zou de competitie niet meer worden hervat – leverde voor Excelsior Maassluis drie punten op: 1-0. Lang leek het duel geen winnaar te krijgen, tot de mee opgekomen linksback Robin van der Ende een combinatie aanging in het zestienmetergebied en de bal schitterend in de kruising wist te werken. De Tricolores bezorgden Kozakken Boys destijds haar eerste nederlaag van het kalenderjaar 2020, nadat het zeven wedstrijden op rij ongeslagen was gebleven.

Scheidsrechter
Excelsior Maassluis tegen Kozakken Boys  staat aanstaande zaterdag onder leiding van scheidsrechter Preston Henshuijs en begint om 15.00 uur.

Bezoekersinformatie
Aanstaande zaterdag zal er voor iedereen kaartverkoop mogelijk zijn bij de toegangspoorten. Hier zal geen QR-code getoond hoeven worden, maar dient er op het sportpark wel de 1,5 meter in acht te worden genomen. Het bestuur van Excelsior Maassluis heeft besloten om de huidige maatregelen in de kantine te behouden. Dat betekent dat ook in de kantine nog steeds 1,5 meter afstand gehouden moet worden en ook alleen gebruik gemaakt mag worden van het huidige aantal zitplaatsen. Op deze manier hoeft niemand een QR-code te laten zien en kan iedereen vanaf 13 jaar gewoon in de kantine wat drinken en eten kopen.

Door: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl