Excelsior Maassluis op bezoek bij Jong Sparta

Na de relatief korte reis richting Scheveningen staat er zaterdag opnieuw een uitwedstrijd op het programma waarvoor slechts een klein ritje benodigd is. Excelsior M gaat namelijk op bezoek bij Jong Sparta, een team waar heel wat dwarsverbanden mee bestaan.

Want behalve het feit dat Sparta en Excelsior M samenwerken op het gebied van de jeugdopleiding, komen we zaterdag een aantal oude bekenden tegen. Zo speelt Kevin Ringeling, vorig jaar nog speler van Excelsior M, inmiddels zijn wedstrijden voor Jong Sparta waar Jeroen Rijsdijk, uiteraard bij ons allen bekend als de zeer succesvolle trainer van de afgelopen drie seizoenen, tegenwoordig de scepter zwaait.

Rijsdijk maakte het afgelopen seizoen dus de stap naar profclub Sparta en ging aan de slag als hoofdtrainer van de beloften. Daarnaast is hij ook actief als assistent van Henk Fraser, hoofdtrainer van Sparta 1. Kijkend naar de stand kan niet anders worden geconcludeerd dan dat Rijsdijk een goede keuze heeft gemaakt. Jong Sparta, dat de afgelopen seizoenen vaak slecht startte en in de middenmoot eindigde, staat in de top van de Tweede Divisie en lijkt een serieuze uitdager voor kampioenskandidaat AFC. De jonkies van Sparta bewezen dat onlangs in de onderlinge confrontatie toen AFC met 3-2 werd verslagen.

Is het de hand van Rijsdijk? Het lijkt er voorlopig wel op. Natuurlijk heeft Sparta van oudsher een goede jeugdopleiding waar veel talent rondloopt, toch lijkt Rijsdijk zijn stempel te drukken. Waar Jong Sparta de vorige seizoenen namelijk bakken aan tegendoelpunten te verwerken kreeg, is dat dit seizoen een stuk minder. Het was een doel waar Rijsdijk vooraf aan het seizoen al regelmatig aan refereerde. Minder tegendoelpunten maar wel veel blijven scoren. Het lukte de afgelopen maanden prima waardoor Jong Sparta nu tweede staat en door menig ploeg in de Tweede Divisie wordt gevreesd.

Rijsdijk zijn opvolger bij Excelsior M, Dogan Corneille, sprak een tegengestelde doelstelling uit. Corneille wilde met Excelsior M aanvallender gaan spelen zodat de ploeg, die bekend stond als stug en weinig tegendoelpunten kreeg, ook wat meer doelpunten ging maken. Excelsior M slaagt daarin steeds beter, met name in de laatste weken. De tricolores startten het seizoen goed, raakten in een dip maar zijn daar de afgelopen weken flink uit geklommen. Met een negende plaats en bij tijd en wijlen aantrekkelijk voetbal staan de Tricolores er prima voor. Er is inmiddels een mooi gat geslagen met de onderste plaatsen en als de lijn van de afgelopen wedstrijden wordt doorgetrokken kan er zelfs verder omhoog worden gekeken.

Kortom, beide ploegen zitten lekker in hun vel en kunnen vrijuit voor de winst gaan. Goede omstandigheden dus voor een aantrekkelijke wedstrijd. Bovendien wordt de wedstrijd op een fraai decor afgewerkt. Toegegeven, Het Kasteel is op zijn mooist als het ook is uitverkocht, iets dat bij wedstrijden van Jong Sparta helaas verre van het geval is, toch blijft het iconische stadion een prachtige locatie om een wedstrijd te voetballen.

Genoeg redenen dus om de Tricolores achterna te reizen in hun poging de ongeslagen reeks te verlengen. Want die reeks duurt inmiddels al vijf wedstrijden. Nog niet zo lang als die van Jong Sparta, dat al tien weken op rij niet verloor, maar evengoed indrukwekkend. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt in goede banen geleid door scheidsrechter Veekamp.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl