Sparta Rotterdam verslaat Almere City FC met grote cijfers

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft zich op eigen veld uitstekend weten te revancheren. Na de wanvertoning tegen Helmond Sport van vorige week (0-3 verlies). Won de ploeg van oefenmeester Henk Fraser vanavond met grote cijfers. Op het Kasteel werd nummer zes Almere City FC met 6-1 verslagen.

Sparta begon het duel met de op papier sterkst mogelijke opstelling. Bart Vriends, Mohamed Rayhi en Royston Drenthe keerden na blessures terug in de basisopstelling. De Rotterdammers kwamen goed uit de startblokken. Al na acht minuten spelen krulde aanvaller Mohamed Rayhi de bal achter Almere City-doelman Timo Plattel. Maar opnieuw, zoals wel vaker dit seizoen, kon Sparta niet lang van de voorsprong genieten. James Efmorfidis maakte op miraculeuze wijze de 1-1 in de 21steminuut. Dit tot groot ongenoegen van het massaal aanwezige thuispubliek. Zij dachten aan buitenspel, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof dacht daar klaarblijkelijk anders over en keurde de goal goed. Er brak een matige fase aan, waarin beide ploegen vooral op het middenveld actief waren. In de 38steminuut was het eigenlijk uit het niets dan toch raak voor Sparta. Na een dieptebal van centrumverdediger Bart Vriends schoot spits Lars Veldwijk 1-op-1 met keeper Timo Plattel onberispelijk hard binnen. Twee minuten later was Mohamed Rayhi op slag van rust nog dichtbij, maar zijn schot van afstand werd gekeerd door diezelfde sluitpost.

In de tweede helft begonnen de Rotterdammers opnieuw goed. Uit een terecht gegeven vrije trap kon verdediger Dries Wuytens twee minuten na de thee binnenwerken. Een paar minuten later was Rayhi dichtbij zijn tweede treffer van de avond. Keeper Timo Plattel herstelde een door hem gecreëerde fout tijdig, waardoor de 4-1 vooralsnog uitbleef. Even later was het via Veldwijk alsnog raak. Na een goede voorzet van Royston Drenthe kopte de aanvalsleider subtiel zijn vijftiende treffer van het seizoen binnen, 4-1. Nog geen vijf minuten later was de aanvoerder opnieuw dichtbij met het hoofd, maar de kopbal werd gekraakt voordat deze het doel kon bereiken. Vijf minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd moesten de bezoekers uit Flevoland ook nog met tien man verder. Invaller Odysseu Ramos werd er met rood vanaf gestuurd na een handsbal. In de slotfase was Sparta nog gevaarlijk via Lars Veldwijk, maar zijn schoot gleed voorlangs het doel. Twee minuten later was het alsnog raak. Oog-in-oog met doelman Timo Plattel schoot de spits zijn derde van de avond binnen. Hij kroonde zich hiermee tot man van de wedstrijd. Het slotakkoord was voor invaller Halil Dervisoglu, die uit een voorzet één minuut voor tijd de 6-1 binnen wist te knikken. Dit was tevens de einduitslag.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit, Saksela (64, Spierings) , Wuytens, Vriends (81, Wijnaldum), Auassar, Drenthe (71, Dervisoglu), Harroui, Breinburg, Duarte, Veldwijk, Rayhi

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl