Tijdens speelronde 8 van de Tweede Divisie is Excelsior Maassluis komende zaterdagmiddag te gast op Sportpark Duinwetering. De Tricolores reizen af naar de Bollenstreek voor het ontmoeting met VV Noordwijk.

Winst tegen Rijnsburg
Excelsior Maassluis won afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Rijnsburgse Boys met 3-1. De opluchting en de vreugde was logischerwijs groot bij de ploeg van oefenmeester Dogan Corneille. Enkele dagen voor de ontmoeting met de Rijnsburgers werd het immers nog in de voorronde van de TOTO KNVB Beker uitgeschakeld door Derde Divisionist USV Hercules. En dus moesten de Tricolores zich razendsnel herstellen van deze grote teleurstelling.

Daar slaagde het bewonderingswaardig knap in. Al in de eerste helft werd de basis gelegd voor de latere overwinning. Een zeer effectief Excelsior Maassluis nam al vroeg de leiding via Pieter Langedijk. Hij strafte een fout in de defensie af. Hierna verdubbelde diezelfde Langedijk de marge en bepaalde Gabri Urbanus de ruststand op 3-0. Na rust werd er vooral verdedigd, kreeg het nog wel de eretreffer om de oren, maar won het uiteindelijk dus met 3-1.

VV Noordwijk
Het VV Noordwijk van trainer Kees Zethof is het seizoen begonnen met drie overwinningen, drie nederlagen en één gelijkspel. Hiermee behaalde het tien punten en staat het daarmee op de achtste positie in de Tweede Divisie. Overwinningen worden afgewisseld met nederlagen en dus zijn de Noordwijkers een onvoorspelbare ploeg.

Op de openingsspeelronde verloor het nipt met 1-0 bij HHC Hardenberg. De week erna werd er tegen regerend kampioen VV Katwijk met 1-1 gelijkgespeeld, waarna een knappe overwinning werd geboekt in de lastige uitwedstrijd tegen Koninklijke HFC (0-1). In de doordeweekse speelronde verspeelde het vervolgens een voorsprong in de derby met FC Lisse en ging het met 1-2 onderuit. Enkele dagen later herstelde het zich door met 3-0 te winnen van Jong Sparta Rotterdam. Deze overwinning kreeg geen goed vervolg in Spakenburg want het verloor met opnieuw 1-0.

Ook de Noordwijkers slaagden er niet in om het hoofdtoernooi van het bekertoernooi te bereiken. Tegen competitiegenoot De Treffers werd er met duidelijke cijfers (3-1) verloren. Net als de Tricolores werd afgelopen zaterdag wel voor competitie gewonnen. Op de eigen Duinwetering werd het treffen met Jong FC Volendam een doelpuntrijke ontmoeting en won het in de slotminuten met 3-2 van de oranjehemden.

Laatste ontmoetingen
Sinds VV Noordwijk in 2019 weer terug is in de Tweede Divisie is Excelsior Maassluis twee keer op bezoek geweest op Sportpark Duinwetering. En met succes, want beide ontmoetingen leverde een overwinning op voor de Maassluizers. In oktober van het jaar 2019 eindigde de confrontatie in een 1-3 zege. Onder meer Jamie den Hartog, debutant in deze wedstrijd, was destijds trefzeker.

Ook afgelopen seizoen gingen de punten dus mee naar Maassluis. De Tricolores wonnen met 1-2 dankzij een benutte strafschop van Gabri Urbanus en een knap doelpunt van Vincent van den Berg.

Wedstrijdinfo
VV Noordwijk tegen Excelsior Maassluis begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark Duinwetering in Noordwijk. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Boyd van Kommer.

Programma speelronde 8
Noordwijk – Excelsior Maassluis
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys
FC Lisse – OFC
Kozakken Boys – AFC
Spakenburg – Quick Boys
Jong FC Volendam – Scheveningen
Katwijk – TEC
Koninklijke HFC – IJsselmeervogels
Jong Sparta Rotterdam – De Treffers

Door: Excelsior Maassluis
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl