Kick Kerklaan is terug bij zijn jeugdliefde Hermes DVS. Als gelouterde voetballer wil hij met de lichtblauwhemden mooie resultaten neerzetten De 4e klasse is niet het eindstation. ,,Ik heb veel zin om leuke  herinneringen te maken met jongens die met mij in de jeugd speelden.’’  

Voetbalvoornaam
Kick Kerklaan kreeg niet voor niets deze voetbalnaam. ,,Mijn ouders wisten voor mijn geboorte al dat ik  voetballer zou woorden: op mijn geboortekaartje sta ik met een bal in mijn hand. Kick is ook afgekeken van stripheld Kick Wilstra. Mijn ouders zijn Jack Kerklaan, wereldberoemd in Schiedam en omstreken, en Cecilia Diaz Lopez. Ik ben half Spaans en heb een oudere zus Chelsea, een heerlijk vechtersbaasje.´

Sparta Rotterdam
“Ik heb een duobaan bij Sparta: accountmanager op de commerciële afdeling en trainer van de O11. Allebei geweldig om te doen.  Ik ben iemand die alles uit het leven wil halen, maak graag verre reizen en stedentrips. Ik heb nog veel landen en steden op mijn verlanglijstje. Sinds kort ook gek van padellen. Ik heb mijn studie commerciële economie twee jaar geleden afgerond.

Thuiskomen
Na jaren ‘zwerven’ is de Schiedammer terug bij de basis in het Hargapark. ,,Het voelt als thuiskomen, zie weer zoveel bekenden. Zo kreeg ik net als vroeger mijn shirtje van Berrie de Koning, een geweldige man.’’

Clubhopper
Zoals veel spelers tegenwoordig is Kick Kerklaan clubhopper. Hij trapte zijn eerste balletje bij de lichtblauwhemden. “Ik speelde daarna  twee jaar in de jeugd van Sparta (AV), waarna ik groeiklachten kreeg. Ik keerde  terug naar Hermes, voor twee jaar. Daarna ging ik naar VFC (trainer Jeff Stans). Twee keer kampioen geworden. Ik was aanvoerder en daar was ik trots op. Vervolgens ging ik naar Excelsior Maassluis  en speelde in de Beloften kwam. Jammer genoeg liep ik een beenbreuk op. Het 1e elftal heb ik niet gehaald. 

Toen kwamen de broers Van der Kraan op bezoek en ik stapte over naar VDL waar Henk Salari trainer was. Dat was drie jaar geleden en ik heb daar een half jaar gespeeld. Dat was het niet voor mij. Toen naar Leonidas, maar ik hing een beetje tussen het 1e en 2e elftal. Vorig jaar heb ik bij het gedegradeerde FC IJsselmonde gespeeld; dat was ook niet alles. 

Lokroep
Ondertussen werd de lokroep vanaf Hargapark sterker. Hermes-sterkhouder Arse Calame probeerde Kick Kerklaan elk jaar terug te lokken. “Dit keer voelde de overstap goed aan. Ik ben breed geschoold en weet dus wat een bepaalde positie vereist. Ik was vorig seizoen libero en nummer 6. Ik ben hier aanvallende middenvelder. Ik moet de lijnen uitzetten en af en toe een doelpunt maken.” 

Plezier en herinneringen
“Ik heb veel zin in komend seizoen, voer goede gesprekken met trainer Gokhan Cayir; we begrijpen elkaar. Hermes DVS is voor mij thuis, een club met een rijke historie en een prachtig hemelsblauw shirt. Ik ben hier om plezier en prachtige herinneringen te maken. Mijn droom is om hoge ogen te gooien in de 4e klasse. Dan kunnen we meer voormalige spelers terughalen.” 

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit het nieuwe waterwegsport.nl magazine! En hij is dikker dan ooit! Met weer ruim 52-pagina’s vol met herkenbare sportverhalen en de prachtigste foto’s uit de regio Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland en Hoek van Holland is het het waterwegsport.nl team weer gelukt de trouwe lezers te trakteren op uren leesplezier !
Lees hem vanaf nu online of haal de full-collor  gratis op bij jouw sportvereniging !

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl