Excelsior Maassluis op bezoek bij OFC

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een wedstrijd op verplaatsing. De Tricolores reizen af naar Oostzaan voor de ontmoeting met promovendus OFC. Het duel tijdens de 15e speelronde van de Jack’s League begint in Noord-Holland om 14.30 uur.

Doelpuntloos gelijkspel
Niet goed spelen, maar toch een punt pakken. Dat overkwam Excelsior Maassluis afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Koninklijke HFC. De mannen van scheidend hoofdtrainer Dogan Corneille zaten tegen de Haarlemmers duidelijk niet in de wedstrijd, kregen zelf weinig kansen en zagen aan de overkant de bezoekers enkele riante mogelijkheden missen. De Tricolores waren zodoende na afloop de morele winnaar. Na de zeperd bij Quick Boys en de puntendeling tegen Koninklijke HFC mogen we er vanuit gaan dat de Tricolores gebrand zijn om weer eens drie punten te pakken.

OFC
Tegenstander OFC zal afgelopen zaterdagmiddag met een behoorlijke kater de kleedkamer hebben opgezocht. De ploeg die ook dit seizoen onder leiding staat van oefenmeester Pieter Mulders – hij gaf eerder deze week aan bezig te zijn aan zijn laatste seizoen in Oostzaan – stond diep in blessuretijd nog op een knap 1-1 gelijkspel tegen hoogvlieger Quick Boys. Echter in de 96e minuut ging het toch nog mis voor de geelzwarten toen Ivailo Staal met het hoofd een voorzet tot doelpunt promoveerde.

En daarmee liep OFC tegen een zuur gelijkspel aan. De punten zijn op dit moment ook voor de promovendus van levensbelang. Met vijf punten uit veertien gespeelde wedstrijden zijn de Noord-Hollanders immers op de laatste positie van de ranglijst terug te vinden. Gewonnen werd er op 7 september van Koninklijke HFC. Tevens waren er gelijke spelen tegen TEC en Scheveningen.

Laatste ontmoeting
Excelsior Maassluis en OFC speelden nog nooit tegen elkaar in competitieverband. Wel troffen beide clubs elkaar enkele keren tijdens een oefenwedstrijd en stonden ze afgelopen seizoen tijdens de voorronde van de TOTO KNVB Beker tegenover elkaar. Op het veld van OSV in Amsterdam werd het een spannend duel en stond het na 90 minuten nog 0-0. In de verlenging viel uiteindelijk de beslissing. Invaller en debutant Mikail de Brito Ramos werd de man van de wedstrijd door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen. De Tricolores plaatsten zich hierdoor voor het hoofdtoernooi en zouden hierin zeer succesvol worden met onder meer een overwinning tegen FC Emmen.

Wedstrijdinfo
OFC tegen Excelsior Maassluis begint zaterdag om 14.30 uur op Sportpark OFC in Oostzaan. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens.

Programma speelronde 15
OFC – Excelsior Maassluis
FC Lisse – HHC Hardenberg
Noordwijk – IJsselmeervogels
Scheveningen – De Treffers
Quick Boys – AFC
Spakenburg – Rijnsburgse Boys
Kozakken Boys – Katwijk
Jong FC Volendam – TEC
Jong Sparta Rotterdam – Koninklijke HFC

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl