Spijkenisse – Onder barre weersomstandigheden heeft Excelsior Maassluis haar voorlaatste oefenwedstrijd van de voorbereiding gelijkgespeeld tegen Spijkenisse. Op bezoek bij de zaterdaghoofdklasser kwamen de Tricolores niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Aanstaande dinsdag zal de laatste oefenwedstrijd worden gespeeld voordat Excelsior M aanstaande zaterdag aan de competitie zal beginnen met een uitwedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Een week voor de competitiestart heeft hoofdtrainer Dogan Corneille te maken gekregen met enkele tegenvallers. Zo moesten Daan Blij, Jeremy Moreno en Etienne Muishout vanwege een blessure de wedstrijd vanaf de zijkant bekijken. Tevens kon de hoofdtrainer niet beschikken over routinier Vincent van den Berg vanwege het heugelijke nieuws dat Van den Berg vanochtend vader is geworden van een dochter.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door rommelig spel. Dit had mede te maken met het feit dat boven Spijkenisse de hemelpoorten openstonden. Binnen korte tijd ontstonden er grote plassen op het kunstgrasveld wat zorgde voor enkele hachelijke situaties op het kletsnatte veld. In de openingsfase had de thuisploeg zomaar op voorsprong kunnen komen vanwege een zwak begin van Excelsior Maassluis.

Na rust kreeg Excelsior Maassluis meer grip op de tegenstander en creëerde het enkele goede kansen. De beste kans was voor Kilian Berkhout. De aanvaller kwam oog in oog met Spijkenisse-keeper Michael Termijn te staan maar zag zijn inzet ternauwernood gestopt worden door de goalie.

Tien minuten voor het einde deed zich een zeer bijzonder moment voor. Na een blessure behandeling bij Spijkenisse wilde Soufian Charraoui de bal teruggeven aan de Spijkenisse-doelman. Tot verbazing van iedereen verdween de bal in het doel en stond het onbedoeld ineens 0-1. Uit sportiviteit liet Excelsior Maassluis de gastheren vanaf de aftrap de gelijkmaker scoren (1-1). In het laatste gedeelte van de wedstrijd moest Jean-Paul van Leeuwen nog tweemaal handelend optreden en voorkwam de doelman dat Excelsior Maassluis met een nederlaag van het veld zou stappen.

Aanstaande dinsdag staat de laatste test voor Excelsior Maassluis op het programma. Dan zal het in eigen huis Leonidas ontvangen. Deze wedstrijd begint om 20.00 uur en is uiteraard gratis te bezoeken.

Spijkenisse – Excelsior Maassluis 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 80. Soufian Charraoui 0-1, 81. William Darjij 1-1.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Redouan Omar Ouali, Stephan Kruithof (65. Mo Taibi), Soufian Charraoui, Kilian Berkhout (75. Gael Mondo), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks (65. Robin van der Ende), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Archief Mischa Keemink