Excelsior Maassluis trekt Heuvelman (NAC) aan

Excelsior Maassluis heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Darwin Heuvelman. De 20-jarige verdediger, die als linksback en als centrale verdediger uit de voeten kan, maakt de overstap van NAC Breda Onder 21 en tekent voor één seizoen op Sportpark Dijkpolder.

Ondanks zijn nog jonge leeftijd heeft Heuvelman al behoorlijk wat ervaring op Tweede Divsie-niveau. De linkspoot speelde met Jong Sparta Rotterdam, verdeeld over twee seizoenen, al 40 wedstrijden in de Tweede Divisie. Het huidige seizoen maakt de 1,90 meter lange Heuvelman deel uit van het Onder 21-team van NAC Breda. Afgelopen oktober, tijdens de bekerwedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maakte hij bovendien zijn debuut in de hoofdmacht. Eerder speelde de Gouwenaar in de jeugd van SV Gouda en Alphense Boys.

“Ik heb voor Excelsior Maasluis gekozen omdat ik een goed gevoel bij de club heb”, zegt Heuvelman. “Daarnaast ken ik de club nog uit mijn periode bij Jong Sparta Rotterdam, waarin het altijd verzorgd voetbal speelde en een lastige ploeg was om tegen te spelen. Ik denk dat de Tweede Divisie een uitstekend niveau is om mijzelf verder te ontwikkelen en dat Excelsior Maasluis de club is die het meest aansluit op mijn speelstijl en omgang. Persoonlijk hoop ik dit seizoen weer veel wedstrijden te spelen, maar dan zal ik eerst een basisplaats moeten zien te veroveren en mijzelf moeten laten zien”, aldus Heuvelman.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl