Excelsior Maassluis verliest vrij kansloos van Jong Sparta

ROTTERDAM – De eerste tien minuten was het aftasten op Het Kasteel, maar daarna was het vooral de thuisploeg die de lakens uitdeelde. Excelsior M.- goalie Jean-Paul van Leeuwen moest een aantal keren handelend optreden om zijn doel schoon te houden; in 10e minuut kreeg hij daarbij de hulp van  de lat toen Pepijn Doesburg een mooie aanval bijna succesvol wist te besluiten. Jong Sparta vergaarde daarnaast een serie hoekschoppen zonder dat dit tot echt gevaar leidde. Pas in de laatste tien minuten van het 1e bedrijf wist Excelsior M. zich enigszins onder de Spartaanse druk uit te wurmen. Gescoord werd er echter niet, zodat de rust met een brilstand werd bereikt.
Na de thee was het echter snel prijs, want het was na slechts 33 sec. Pepijn Doesburg die het net wist te vinden, iets wat hij zes minuten later nogmaals flikte. In een mum van tijd keek de ploeg van Dogan Corneille dus tegen een 2-0 achterstand aan. Vervolgens probeerde de Tricolores op zoek te gaan naar de spreekwoordelijke aansluitingstreffer, dit zonder overtuiging. Sterker, in de 21ste minuut wist Sparta de voorsprong zelfs uit te breiden toen middenvelder Delano Vianello een 3e treffer wist aan te tekenen. Vervolgens kabbelde de wedstrijd zonder al teveel spectaculaire momenten naar het einde.
Een meer dan verdiende zege voor het team van Geert Arend Roorda, en wellicht was het vreemde aanvangsuur -er werd immers al om 12.00 uur afgetrapt- wel van invloed op de matte prestatie van Excelsior M.
Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl