Hoofdklasse A: Zwaluwen blijft steken op gelijkspel tegen DUNO D

VLAARDINGEN – Het nog altijd gehavende Zwaluwen Vl heeft zaterdagmiddag in de hoofdklasse A voor de zoveelste keer na de winterstop punten verspeeld. De formatie van trainer Henk de Zeeuw, die iedere week moet puzzelen met zijn opstelling, zag zijn ploeg niet verder komen dan 2-2 tegen DUNO D, een echte laagvlieger uit de hoofdklasse.

Wel kon De Zeeuw weer een relatief normaal elftal opstellen met meer echte basisspelers, maar wel sommigen op andere posities. Dat kon de pret niet drukken, want binnen een kwartier zorgde Pjotr Jongste al voor de 1-0. In het eerste bedrijf kwam Zwaluwen nooit in de problemen. Hoe anders was dat na rust, toen DUNO het spel naar zich toetrok, een hoog tempo speelde en dat Zwaluwen alleen maar kon tegenhouden. Pas twintig minuten voor tijd viel de 1-1. Daarna zorgde routinier Stefano Goncalves ervoor dat Zwaluwen het duel weer in handen kreeg en zeker nadat dezelfde Goncalves de 2-1 tegen de touwen schoot door het benutten van een pingel. Alleen liet de arbiter te lang doorspelen en kon DUNO D, mogelijk vanuit buitenspelpositie, de 2-2 maken. De ‘huisanalist’ van de club analyseerde het duel weer perfect. “Zwaluwen heeft zich naar een punt gevochten. Later bleek dat dit punt precies lijfsbehoud heeft opgeleverd,” valt op uit het verslag. “Voor het seizoen zou hiervoor getekend zijn. Na periode één hadden we misschien meer verwacht. Maar de Corona Stop heeft deze ploeg geen goed gedaan. Daarnaast kon men de ontstane blessuregolf niet goed opvangen. Dat is de wijze les van dit seizoen. Toch zagen we weer een ouderwets strijdend Zwaluwen en dat was weer mooi om te aanschouwen.”

In de stand is Zwaluwen Vl, nog altijd wel de eerste periodekampioen, inmiddels afgezakt naar plek negen (!). Positief is wel dat Zwaluwen Vl zich met dit resultaat definitief al veilig heeft gespeeld, waar voorafgaand aan het seizoen al op werd gehoopt.

Avatar foto

Michael de Vogel

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl