Excelsior Maassluis wacht pittige uitwedstrijd bij Kozakken Boys

Na een wederom geslaagd trainingskamp in Spanje zijn de kerstkilo’s er hopelijk weer af bij de Tricolores. Er staat zaterdag namelijk weer een pittig potje op het programma. De selectie van trainer Dogan Corneille reist af naar Werkendam waar de confrontatie met het doorgaans sterke Kozakken Boys op het programma staat. De Brabanders staan momenteel op een achtste plaats en behoren daarmee tot de ruime subtop in de Tweede Divisie.

Excelsior M behoort niet tot die ruime subtop maar kan bij winst enigszins aansluiting vinden bij de ploegen in het linker rijtje. En dat zou een fijn begin zijn van het nieuwe kalenderjaar want de degradatiezone is angstvallig dichtbij. Daadwerkelijk onder de streep stond Excelsior M dit seizoen nimmer, toch lukt het maar niet om écht afstand te nemen. Het zal dan ook het voornaamste doel zijn van de komende tijd: zo snel mogelijk een veilige plek veroveren zodat ook volgend seizoen weer Tweede Divisie voetbal in Maassluis wordt gespeeld.

Een zege in Werkendam is dus welkom, een resultaat dat lastig maar niet onmogelijk is. De afgelopen drie edities trok Excelsior M immers tweemaal aan het langste eind. Vorig seizoen werd er met 0-2 gewonnen (doelpunten Stephan Kruithof en Kevin Dercks), in 2016/2017 zelfs met 0-3. Alleen het tussenliggende seizoen wist Kozakken Boys te winnen. Het werd destijds 1-0.

En wat er dit jaar ook gebeurt, vooraf kunnen we rustig stellen dat het interessant wordt. Het is iedere jaar namelijk weer de vraag hoe de ploegen uit de winterstop komen. De uitspraak ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ lijkt jaarlijks uitstekend van toepassing op de hervatting van de Tweede Divisie. Zo wist AFC zich in de tweede seizoenshelft van 2017/2018 vanuit kansloze positie veilig te spelen, werd Kozakken Boys datzelfde seizoen totaal onverwachts toch nog kampioenskandidaat en voetbalde Excelsior M zich vorig seizoen na de winterstop naar een fantastisch tweede plaats. Weinigen zagen deze gebeurtenissen aankomen maar het gebeurde wel degelijk.

Voor u als toeschouwer is de wedstrijd van a.s. zaterdag dan ook een mooie gelegenheid om het voetbaljaar af te trappen. De wedstrijd op Sportpark de Zwaaier begint om 15:00 en wordt geleid door scheidsrechter de Vries.

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl