Sparta gelijk tegen Waasland Beveren

Sparta Rotterdam heeft het trainingskamp in Spanje niet af kunnen sluiten met een overwinning. Tegen Waasland Beveren had het recht op meer, maar moest het genoegen nemen met een 2-2-gelijkspel. Morgenochtend vliegen de mannen terug naar Nederland.

De eerste kans was voor Abdou Harroui, die het de doelman niet lastig kon maken. Aan de overkant was de eerste kans wel raak. Stefan Milosevic rondde doeltreffend af en verschalkte Sparta-doelman Ariel Harush. Hierna volgde een periode waarin Sparta de boventoon voerde. De verdiende gelijkmaker kwam op naam van Dirk Abels, die een hoekschop binnenwerkte. Vervolgens kregen de Rotterdammers veel mogelijkheden om de leiding te nemen, maar bij kansen van zowel Patrick Joosten, Jurgen Mattheij, Ragnar Ache en Mohamed Rayhi ontsnapten de Belgen. Vlak voor rust was het Yuki Kobayashi, oud-Heerenveen, die met een geweldig afstandsschot voor de verrassende 2-1 zorgde.

Halverwege voerde Sparta, waar Bryan Smeets ontbrak met een pijntje, drie wissels door. Harush bleef in de kleedkamer achter, datzelfde gold voor debutanten Joosten en Mica Pinto. Tim Coremans verdedigde het doel na rust, ook Lassana Faye en Joël Piroe kwamen de gehele tweede helft in actie. Een kwartier na rust werd hier een drietal wissels aan toegevoegd. Harroui, Mattheij en Ache verlieten het veld om plaats te maken voor Khalid Karami en Deroy en Laros Duarte.

Ache zou later terugkeren in het veld om Adil Auassar te vervangen. Een wissel die goed uitpakte, want het was Ache die Sparta een kwartier voor tijd opnieuw op gelijke hoogte was. Een mooie steekpass van Rayhi stuurde Piroe weg, die overzicht hield en Ache in staat bracht voor 2-2 te tekenen. Hier bleef het bij, ondanks een kans voor Laros Duarte in de laatste minuut.

Harush (46. Coremans), Abels, Vriends, Mattheij (57. Karami), Pinto (46. Faye), Harroui (57. L. Duarte), Auassar (70. Ache), Rigo, Rayhi, Ache (57. D. Duarte) en Joosten (46. Piroe).

Bron: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl