Excelsior Maassluis weet niet te scoren en verliest

Waar vorige week eindelijk weer eens de volle buit werd behaald, daar liep Excelsior Maassluis vandaag weer tegen een nederlaag aan; Spakenburg bleek na 90 minuten de sterkste op Sportpark Dijkpolder: 0-2.

En dat had best anders kunnen lopen. Niet dat de thuisploeg de overheersende partij was, maar kijkend naar de reddingen van Spakenburg- doelman Alessandro Damen, ja, dan had er wellicht toch meer in gezeten voor de thuisploeg. In de 1e helft zagen de toeschouwers een gelijk opgaande pot voetbal, waarbij de Spakenburgers iets meer balbezit hadden. Ook oogde de ploeg van trainer Chris de Graaf wat soepeler in het samenspel; bij Excelsior M. was het vaak ‘aannemen, lopen met de bal én dan pas het vervolg zoeken’, terwijl de bezoekers dus ‘wat’ directer combineerden.

Toch had het binnen de minuut al 1-0 kunnen zijn toen clubtopscorer Pieter Langedijk aan de linkerzijde vrij werd gespeeld en hij verrassend met een fel schot Damen in de korte hoek probeerde te verschalken; die stond, zoals wel vaker vanmiddag, echter zijn mannetje en verwerkte het schot tot hoekschop. Wat volgde was een niet bijster hoogstaande wedstrijd, waarbij het spel redelijk op en neer golfde. De bezoekers probeerden het met afstandsschoten, terwijl de Tricolores te weinig daadkracht toonde om gevaarlijk te worden.

Het zouden uiteindelijk twee handsballen zijn die de wedstrijd in het voordeel van de ‘Blauwen’ deed kantelen. In de 39ste minuut beroerde Tobias Kleijweg het leder wat ongelukkig met de hand, waarop scheids Jaafar Aafoullah besloot om dit vergrijp met geel én een vrije trap op de rand zestien te bestraffen. Vince Gino Dekker zag zijn trap echter door doelman Tom Boks gepareerd worden, zij het slechts half; de rebound werd door de inkomende Youri Koelewijn wel tot een treffer gepromoveerd.

Het 2e bedrijf was 6 minuten oud toen een 2e handsbal, deze keer binnen de zestien, een 2e treffer opleverde; deze keer was het Omar el Baad die de overtreding beging en Vince Gino Dekker die vervolgens vanaf elfmeter Boks kansloos liet. De wedstrijd leek gespeeld, hoewel Excelsior M. er in de resterende tijd alles aan deed om het tij te keren. Bij die pogingen bleek -net als overigens vlak na de 0-1 het geval was- Alessandro Damen echter een onneembare veste. En zo nam de KNVB- cupfighter Spakenburg de belangrijke punten mee terug naar de boorden van het IJsselmeer.

Door: Leo Kattestaart
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl