Jong Sparta is op zoek naar overwinningen in de Jack’s League. Het team van trainer Geert Arend Roorda was na 21 wedstrijden terug te vinden op plaats 13 van de Tweede Divisie. Met 24 punten hebben de Spartanen voorafgaand aan het duel met SVV Scheveningen een voorsprong van 7 punten opgebouwd ten opzichte van Jong FC Volendam. Zoals bekend is het voor de beloften van Sparta zaak om in ieder geval Jong FC Volendam onder zich te houden en niet te eindigen bij de degradatieplaatsen. Om deze ambitie kracht bij te zetten is een overwinning op SVV Scheveningen meer dan welkom. Zeker omdat de ploeg van vlakbij de duinen slechts één plaats onder Jong Sparta staat op Teletekstpagina 833.

Bij Scheveningen zagen we naast Lex Immers ook een aantal voormalig Spartanen langs het veld. Lorenzo van Kleef kwam afgelopen zomer over van Quick Boys naar Jong Sparta, maar in de afgelopen winterstop maakte hij de overstap naar Scheveningen. Hij begon vandaag in de basis tegen zijn voormalige ploeggenoten. Op de reservebank zat voormalig jeugdkeeper Kenny Lipman, centrale verdediger Gautama Kalpoe en buitenspeler Rashid Browne. Ook keken de oud-Spartanen Mehmet Aldogan en Jaimy Brute geblesseerd toe.

Geert Arend Roorda begon met Kjeld van den Hoek in de basis. De centrale verdediger kwam afgelopen winter over van FC Utrecht. Op de bank zaten Patrick Brouwer en Mohammed Tahiri. Voor deze oplossing werd gekozen in verband met de wedstrijd van het eerste elftal morgen tegen Go Ahead Eagles, dan is het beter om vandaag niet in de basis beginnen omdat ze morgen ook bij de A-selectie zitten.

Het eerste half uur van de wedstrijd had ook schriftelijk afgedaan kunnen worden. Er gebeurde niets noemenswaardig, of het moet een doorgeschoten bal van Scheveningen zijn waar Schoonderwaldt attent was. Vlak voor rust, in de 43e minuut, was Scheveningen het dichtst bij de openingstreffer. Eerst met een schot van buiten de zestien dat door Schoonderwaldt werd gekeerd en de rebound was niet gericht genoeg.

Bij het begin van de tweede helft bracht trainer Roorda Patrick Brouwer en Mohammed Tahiri in het veld voor David Garden en Constantijn Schop. Met deze twee wissels kreeg Jong Sparta meer controle op het middenveld. Jay den Haan was na een paar minuten spelen in de tweede helft dichtbij de openingstreffer, zijn inzet werd echter gekeerd door de keeper van Scheveningen. Halverwege de tweede helft had Lex Immers de 1-0 op zijn schoen, maar Youri Schoonderwaldt was net op tijd bij de bal om zijn doel schoon te houden.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen op zoek naar de driepunter. Scheveningen kwam via Tim Peters (paal) het eerste dichtbij de zo gewenste openingstreffer. Met nog twee minuten te spelen was daar eindelijk een grote kans voor Jong Sparta. Na een prima aanval schoot Rosario net naast. Zo bleef het 0-0 in Scheveningen en kan Jong Sparta één puntje bijschrijven deze speelronde. Volgende week is Jong Sparta vrij, maar de week erna staat de thuiswedstrijd (in Maassluis) tegen Quick Boys op het programma.

Opstelling Jong Sparta Rotterdam:

Youri Schoonderwaldt, Dylan van Wageningen, Augustin Drakpe, Kjeld van den Hoek (63. Farouq Limouri), Jay den Haan, Delano Vianello, Jerrel Hak (75. Dano Lourens), Constantijn Schop (46. Patrick Brouwer), David Garden (46. Mohammed Tahiri), Rayvien Rosario, Mehmet Yuksel (82. Mike Frimpong)

Door: Sparta Rotterdam
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl