Excelsior na goede tweede helft nipt langs FC Dordrecht in streekderby

ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam heeft in de keukenkampioen divisie dankzij een uitstekende tweede helft gewonnen van FC Dordrecht. In de slotfase leek het nog even spannend te worden, maar uiteindelijk trokken de mannen van Monitz de zege in de streekderby over de streep: 3-2.

In de eerste helft lukte er werkelijk niets bij de Kralingers. De ploeg zag dat de bezoekers voetballend beter waren in de rommelige openingsfase en daardoor ook verdiend op voorsprong kwamen. Oud-Feyenoorder Achabar was het eindpunt van een mooie aanval over de flank.

In de tweede helft gooide Monitz zijn opstelling om en bracht hij Meijer in voor Oude Kotte. Deze aanvallende impulsen hadden direct effect, want binnen tien minuten hadden de Kralingers de achterstand omgezet tot voorsprong. Vloet opende de score na 50 minuten en drie minuten later schoot de gewisselde Meijer knap binnen. Excelsior domineerde de gehele tweede helft en verzuimde om de score verder uit te bouwen. Pas na 70 minuten gooide Vloet het duel in het slot met zijn tweede van de avond. FC Dordrecht kon ondanks een late 3-2 van Hogesteger niet meer voor spanning in het duel zorgen, waardoor Excelsior zich revancheerde voor de nederlaag van vorige week.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl