HVC’10 hekkensluiter na nieuwe grote nederlaag

Een onherkenbaar HVC’10 kreeg een nieuwe domper te verwerken in de uitwedstrijd tegen DSO in Zoetermeer. In het eerste kwartier was er nog niets aan de hand en ook helemaal niets te zien in de droefgeestige omstandigheden in het DSO-sportpark. Maar in de 15e en 16e minuut was het vlak achter elkaar raak voor de dit seizoen flink versterkte thuisclub. De eerste klas en niets minder is het doel waarnaar de club streeft.

Het nieuwe hands

Een gemakkelijk door arbiter Greveling gegeven strafschop (aangeschoten hands van Glenn Boon, “het nieuwe hands”) en daarna een volkomen vrijgelaten lKevin Cameron gaf de snelle linksbuiten gelegenheid om twee keer juichend naar de middenstip terug te lopen. Pas in de 38e en 39e minuut kon HVC’10 twee kansen creëren, beide niet benut door Jorno Reurink, al werd zijn laatste inzet geen doelpunt door een prima reactie van de DSO-doelman, weliswaar uitgevoerd met de voeten. Pikante bijzonderheid is dat de beide doelmannen Madern(HVC’10) en Ritchie de Vreeden (ex-Lyra, nu DSO) vorig jaar werden getraind door Dick Bos. De Vreeden won deze keer dik op punten.

Slutskyy
Op slag van rust kopte Kyrill Slutskyy (na een corner van Sterrenberg) keihard zijn eerste officiële HVC’10 doelpunt via de onderkant van de lat binnen en dat gaf de Hoekse burgers moed. Slutskyy scoorde direct na de rust namelijk opnieuw; het was alleen hetzelfde doel als voor de rust d.w.z. hij schoot een corner langs zijn eigen doelman Madern. Het in de kleedkamer ontvouwde Plan B kon meteen de prullenbak in.

Linies te ver uit elkaar
HVC’10 dat ook in de eerste helft al grote ruimtes op het veld maakte, omdat de linies veel te ver uit elkaar speelden, oogde kwetsbaar en tegelijkertijd onherkenbaar vergeleken met de ploeg die in september voor de beker speelde. Het staat nu bovendien stijf onderaan de ranglijst en heeft de slechtste doelcijfers van heel 2C. Want DSO maakte handig gebruik van de geboden mogelijkheden en liep simpel uit met snelle aanvallen naar een 5-1 voorsprong, voordat trainer Piet Boon met twee wissels ingreep. Dave Kram en Wesley van der Est (een mislukt experiment op het middenveld) maakten plaats voor Rick Voskamp en Badr Mohammed.

“Onzuivere hattrick”
Elke voetballer kent de ondankbare taak om met een 5-1 achterstand te mogen invallen in een team dat voor geen meter draait. Bij de andere negen man hing het nekkie al diep naar beneden en die zouden misschien ook het liefst gewisseld willen worden. maar een kwartier voor tijd maakte Kyrill Slutskyy zijn derde doelpunt, nadat hij een door de DSO doelman slecht verwerkt schot van Sterrenberg binnengleed. De wedstrijdbal mocht hij toch niet mee naar Hoek van Holland nemen, vanwege de onzuiverheid van de hattrick.

Mooiste goal
DSO drukte HVC’10 een paar minuten voor tijd nog dieper in het moeras, , al was het de mooiste goal van de wedstrijd. Nu kreeg de van Westlandia afkomstige Rémon van Bochoven wel alle tijd en ruimte om de bal akelig nauwkeurig in de kruising te jassen. Het was de vijftiende Hoekse tegengoal in drie wedstrijden, een voor Hoekse begrippen ondenkbare score.

Geen blessuretijd.
Scheidsrechter Greveling (niet slecht, wel watervast maar ook een beetje pietluttig ) hield alle kaarten op zak (ook al een teken van te matig Hoeks verzet) en telde lankmoedig geen seconde blessuretijd mee. Van de meeste Hoekse spelers had dat waarschijnlijk al een kwartier na rust mogen gebeuren. Een zeer slechte start van de competitie na een veel belovende bekerstart. Het bekende andere vaatje zal deze week In De Hoek tevoorschijn gehaald moeten. Voorlopig is het echt even vechten tegen de bierkaai.

Opstelling van HVC’10 : Madern, Kay van den Bos, Jeffrey van den Bos, Boon, Van Anraad, Van Est (75 Mohammed), Storm, Reurink, Kram (75 Voskamp) Slutskyy, Sterrenberg

Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl