Excelsior Rotterdam doet uitstekende zaken tegen FC Volendam

Op een uitverkocht Woudestein speelde Excelsior tegen de nummer zeventien van de Eredivisie: FC Volendam. De openingsgoal kwam op naam te staan van FC Volendam verdediger Damon Mirani, die de bal op ongelukkige wijze in zijn eigen goal werkte. Na ontzettend veel gemiste kansen trokken de Kralingers uiteindelijk de overwinning in de 80ste minuut over de streep door een goal van Marouan Azarkan.
Excelsior begon de wedstrijd flitsend tegen de Volendammers. Kenzo Goudmijn kwam binnen twee minuten gevaarlijk de zestien binnen en kon de bal voorgeven. Volendam middenvelder Benaissa Benamar kon het gevaar uiteindelijk wegwerken en een doelpunt voorkomen.
Na zestien minuten kreeg Excelsior de kans op de openingstreffer via Marouan Azarkan. De aanvaller van Excelsior kwam via de rechterkant door de verdediging van Volendam en kon de bal meegeven op Reda Kharchouch. Die stuitte uiteindelijk op de linkerhand van de Italiaanse Volendam-keeper Stankovic. Uit de hoekschop die volgde was het vervolgens wel raak. Damon Mirani kreeg de bal ongelukkig tegen zich aan en zag de bal vervolgens in eigen zijn goal vallen.
Met nog tien minuten speeltijd was het duidelijk te zien dat Excelsior de bovenliggende partij was in deze wedstrijd. Zonder gigantisch veel kansen te creëren waren de Rotterdammers de baas op eigen veld en had FC Volendam moeite om eruit te komen. Excelsior leek niet veel later op 2-0 te komen, maar de bal wilde er na veel geklutst niet in.
Excelsior vergeet goals te maken
FC volendam probeerde na rust grip te krijgen op de wedstrijd. In de kluts was er na 56 minuten een kansje voor de Volendammers, maar de bal wilde er maar niet in. Niet veel later was daar een grotere kans voor de Kralingers via Siebe Horemans die de bal op doel kopte, maar Stankovic gestrekt ziet gaan op zijn inzet en de 2-0 knap kan voorkomen.
Na 70 minuten werd het toch pijnlijk duidelijk dat Excelsior zijn kansen vergeet af te maken. Julian Baas kon van dichtbij vrij uithalen, maar had te veel tijd nodig om de 2-0 voor Excelsior binnen te knallen. Volendam kon even ademhalen, maar Kharchouch kreeg na een scrimmage meteen weer een kans. Hij probeerde het met een hakje op enkele meters van het doel, maar hij raakte de bal half.

In de 80ste minuut trok Excelsior na veel gemiste kansen de wedstrijd uiteindelijk over de streep. Julian Baas kwam door over de linkerflank en kon de bal afgeven op Azarkan. Die schoott de bal vervolgens snoeihard in de linkerbovenhoek van de goal en zette de eindstand op het scorebord: 2-0.

Door: Rijnmond
Foto: Herman Dingler


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl