Excelsior Rotterdam kan niet stunten tegen sterker PSV

ROTTERDAM – Excelsior Rotterdam heeft zaterdagavond niet voor een stunt weten te zorgen tegen kampioenskandidaat PSV. De Eindhovenaren waren met 0-2 te sterk voor de Kralingers. Aanvaller Steven Bergwijn scoorde beide treffers voor de ploeg van trainer Mark van Bommel.

Zonder de geschorste Ryan Koolwijk en de geblesseerde Luigi Bruins trad Excelsior aan tegen PSV. De Eindhovenaren kwamen goed uit de startblokken en vroeg op voorsprong. Na een mooie rush en niet adequaat ingrijpen van Jurgen Mattheij rondde Steven Bergwijn beheerst af. Dit betekende de 0-1. De Kralingers begonnen slordig aan de wedstrijd. PSV kwam er een aantal keer goed uit. Onder andere doelpuntenmaker Steven Bergwijn was een aantal keer erg gevaarlijk in de openingsfase. De thuisploeg kreeg spaarzame kansjes om de score recht te trekken, maar erg gevaarlijk werd het niet. Bij PSV maakte de jonge Mohamed Ihattaren indruk met een paar mooie passjes en loopacties.

De thuisploeg was op slag van rust via de pijlsnelle Marcus Edwards dichtbij de gelijkmaker, maar zijn schot werd gekraakt door de Eindhovense defensie. Aan de andere kant was het aan Alessandro Damen te danken dat het 0-1 bleef. Na een snelle uitbraak van doelpuntenmaker Bergwijn redde hij katachtig.

Na de rust was PSV weer de sterkere partij. Door goed verdedigen van de Kralingers bleef het lang 0-1. Maar toch brak de ban. Na matig uitverdedigen werd het in de 54steminuut van de wedstrijd 0-2 door diezelfde Steven Bergwijn. Na de goal leefde de Kralingers iets op. Mounier El Hamdaoui schoot rakelings over het doel van keeper Jeroen Zoet en Marcus Edwards was een aantal keer dichtbij. Het was aan doelman Damen te danken dat de score 0-2 bleef. Hij bracht op cruciale momenten goed redding voor de ploeg van hoofdtrainer Adrie Poldervaart.

De ploeg van de voormalig amateurtrainer oogde in het tweede gedeelte offensiever dan in de eerste helft van de wedstrijd. Het kreeg een aantal kansjes uit standaardsituaties om de aansluiting te vinden, maar deze troffen geen doel. De wedstrijd kabbelde voort en afgezien van een aantal kleine mogelijkheden van afstand werd het niet echt spannend meer in het Van Donge & De Roo stadion. Het duel eindigde in 0-2 in het voordeel van de Brabantse kampioenskandidaat PSV.

Opstellingen:

Excelsior Rotterdam: Damen, Horemans, Oude Kotte, Van der Meer, Schouten, Eckert (89 Omarsson), Messaoud (72. Anderson), Mattheij, Edwards, Fortes, El Hamdaoui

PSV Eindhoven: Zoet, Viergever, Schwaab, Angelino, De Jong, Lozano (86. Malen), Bergwijn (90. Rigo), Rosario, Dumfries, Sadilek, Ihattaren (75. Gakpo)

Foto: Ruben Zegers


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl