Excelsior te sterk voor NAC

Excelsior Rotterdam speelde in het Rat Verlegh Stadion een prima wedstrijd en won verdiend met 2-1. Een onterechte penalty voor rust bracht Excelsior op achterstand, maar dankzij twee treffers van Reuven Niemeijer gingen de drie punten mee naar Rotterdam.

Er zaten voor deze wedstrijd 25 punten tussen nummer 3 NAC Breda en nummer 9 Excelsior Rotterdam. In het onderlinge duel was hier weinig van terug te zien. De thuisploeg begon nog wel goed aan de wedstrijd met een mogelijkheid voor Sydney van Hooijdonk, maar al snel nam Excelsior het heft in handen. Helaas bleef een beloning in de vorm van een treffer ook nu weer lang uit.

Elías Már Ómarsson leek na 23 minuten op weg naar de openingstreffer. Hij kwam de vijandelijke zestien binnen, maar Moise Adiléhou voorkwam dit met een tikje op het juiste moment. De IJslander gaat altijd door, ook nu, waardoor scheidsrechter Bos niet aan een strafschop wilde denken. Dat gebeurde eerder overigens ook in de zesde minuut toen Thomas Oude Kotte onderuit ging in het strafschopgebied.

Nadat Ómarsson twee keer op NAC-doelman Roy Kortsmit was gestuit, leverde het derde penaltymoment van de wedstrijd ook daadwerkelijk een strafschop op. Helaas voor Excelsior was dit aan de andere kant, waar overigens nauwelijks sprake was van contact tussen Mats Wieffer en Kaj de Rooij. Desondanks wees de arbiter naar de stip. Mounir El Allouchi pakte het cadeautje uit door de bal door het midden in het doel te schieten.

VERDIENDE GELIJKMAKER

Marinus Dijkhuizen ging na het laatste fluitsignaal voor rust nog wel verhaal halen bij Bos, maar schakelde daarna heel snel. Zijn ploeg moest na rust qua spel de lijn doortrekken, maar zichzelf nu wel gaan belonen. De meer dan verdiende gelijkmaker viel tien minuten na rust. Een fraaie dieptepass van Siebe Horemans kwam bij Ómarsson. De voorzet van de IJslander belandde via het hoofd van Ahmad Mendes Moreira op de paal, maar in de rebound tikte Reuven Niemeijer alsnog de 1-1 binnen.

REUVEN NIEMEIJER

Vijf minuten later was het bijna 2-1 voor NAC Breda door Adiléhou. Hij stak met grote passen het halve veld over, mocht de zestien betreden en uithalen, maar schoot ruim over. Vlak daarna lag de bal aan de andere kant wel in het doel. Hervé Matthys, die Brandon Ormonde Ottewill verving als linksback, schoot de bal tegen de hak van Ahmad Mendes Moreira. Vervolgens belandde de bal voor de voeten van Niemeijer en die maakte zijn tweede van de avond.

TEAMPRESTATIE

De thuisploeg probeerde daarna nog wel terug te komen en uitzicht te houden op rechtstreekse promotie. Verder dan een schot van invaller Nick Venema kwam NAC Breda niet. Adiléhou haalde vervolgens nog een inzet van Ómarsson van de lijn en kort erna voorkwam doelman Kortsmit een derde Kralingse treffer. Het bleef bij 1-2, waardoor Excelsior na deze teamprestatie een verdiende overwinning mocht bijschrijven. Een fraaie revanche ook voor het duel eerder dit seizoen toen Excelsior ook al de betere ploeg was, maar in Rotterdam geflatteerd met 0-2 verloor.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl