Excelsior wint van FC Eindhoven

Excelsior Rotterdam is de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie goed begonnen met een overwinning op FC Eindhoven. Dankzij een treffer van Reuven Niemeijer wonnen de Kralingers met 1-0.

Excelsior Rotterdam kreeg al heel snel in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven een grote kans om de score te openen. Stijn Meijer – die opnieuw speelde in plaats van topscorer Elías Már Ómarsson – kreeg de bal vrijstaand voor het doel aangespeeld door Mats Wieffer. Helaas prikte hij de bal over het doel. Kort daarna kwam de bal opnieuw bij de tweede paal, maar Meijer kreeg zijn voet er helaas niet tegen.

SPATTEN

Meijer was overigens niet de enige die een kans kreeg om de score te openen. Excelsior Rotterdam begon sterk aan de wedstrijd, maar wist het goede spel aanvankelijk niet om te zetten in een treffer. In de tiende minuut kwam Brandon Ormonde-Ottewill op via de linkerkant, maar de Engelsman zag zijn schot tegen de paal spatten. Een kwartier later schoot Mats Wieffer naast het doel.

VERDIEND

Drie minuten later viel alsnog de verdiende openingstreffer. Reuven Niemeijer pikte de bal af van Jason Bourdouxhe en stormde op het doel af. Hij haalde uit en zag de bal achter doelman Ruud Swinkels in het doel verdwijnen. Hoewel de druk van de Kralingers in het laatste deel van de eerste helft afnam, was de 1-0 ruststand meer dan verdiend en eigenlijk te bescheiden gezien het spelbeeld.

MOEILIJK

De goede eerste helft en de voorsprong konden echter niet voorkomen dat Excelsior het meteen na rust toch weer moeilijk had. De gasten zetten Excelsior onder druk en vier minuten in de tweede helft kreeg FC Eindhoven een grote kans op de gelijkmaker. Alessandro Damen had gelukkig een prima redding op de kopbal van Iker Pozo La Rosa en kort erna knalde Jort van de Sande de bal tegen de lat.

VERLICHTEN

Het bleek de opmaat voor een lastige tweede helft, waarin FC Eindhoven op jacht ging naar de gelijkmaker. Na ruim een uur probeerde Marinus Dijkhuizen de druk te verlichten door het inbrengen van Elías Már Ómarsson en Dylan Seys, waarmee direct werd geschakeld van 5-3-2 naar 4-3-3. De IJslander werd in de 68e minuut in stelling gebracht door Joel Zwarts, maar hij schoot de bal in het zijnet. De grootste kans was voor Siebe Horemans, die tegen de lat kopte. Het bleef spannend, maar gelukkig wist Excelsior de overwinning over de streep te brengen.

Foto: Mischa Keemink

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl