Brett Hampton (Excelsior’20) reist met vliegtuig tussen vakantieadres en cricketveld en zet fenomenale score neer

Lazise – Met zijn fenomenale 142 not out was Excelsior‘20 cricketer Brett Hampton afgelopen zondag bij kampioen Punjab bijna in zijn eentje verantwoordelijk voor de verrassende zege.

De 31-jarige Nieuw Zeelander speelde 10 jaar geleden ook voor de Schiedamse ploeg en hielp nadrukkelijk mee aan het behalen van de landstitel. Na een ietwat stroeve seizoensstart kwamen de kwaliteiten van Hampton, gepoetst en gesmeed bij Northern Districts, bovendrijven en werd het bowlen minder duur en de scores kropen omhoog.

De ultieme score tegen uitgerekend Punjab was een droom die uitkwam. De laatste rauwe 6 als winning hit was een droomscenario voor ’tout’ Excelsior’20.

Vanuit de Italiaanse zon het Cricketveld op
Opmerkelijk in dit droomscenario is dat de sympathieke ster van de schiedammers, normaal wonend in Nieuw Zeeland, met zijn familie, met o.a zwager en een andere Schiedamse cricketlegende Sebastiaan Gokke, op dit moment geniet van de Italiaanse zon en dus op en neer reist vanaf vliegveld Verona naar Schiphol. Afgelopen zaterdag stapte hij om 7:00 uur in het vliegtuig om vervolgens de fabuleuze 142 neer te zetten. Een dag later lag Hampton alweer ingesmeerd en wel bij het zwembad. Dit zelfde scenario zal zich aankomend weekend herhalen wanneer de Schiedammers op eigen veld de T20 titel kunnen binnenslepen.

“Ik ben dit seizoen voor het eerst in 10 jaar weer terug in Nederland en ik vind het geweldig om weer samen te zijn met mijn vrienden en familie en natuurlijk weer op het cricketveld te staan bij mijn Schiedamse jeugdliefde Excelsior’20. We staan nu een week met de vouwwagen bij het Gardameer en we genieten daar enorm maar uiteraard wil ik ook met excelsior’20 hoge ogen gooien! Vandaar dat ik er voor kies om heen en weer te vliegen.” weet Hampton. “De score van afgelopen weekend tegen Punjab geeft natuurlijk heel veel vertrouwen en ik hoop dat we als team aankomend weekend deze lijn door kunnen trekken. Daarna blijf ik in Nederland en zit mijn vakantie er weer op. Ik hoop dat ik deze kan afsluiten met een mooie T20 titel.”

Finaledag op Thurlede
Nu wacht zaterdag de finaledag van de T20-strijd. ACC begint om 10 uur tegen VOC, de titelhouder. Om 13 uur volgt de interessante strijd tussen gastheer Excelsior’20 en HCC. De 2 winnaars spelen rond 17 uur de finale. De winnaar pakt naast de titel ook een ticket voor de European Cricket League. Kortom 4 clubs uit de Topklasse die de hele dag de echte cricketliefhebbers kunnen vermaken met de verkorte competitie 2×20 overs.

Door: Ton de Leede

Foto: Excelsior’20 cricketer Brett Hampton samen met zwager Sebastiaan Gokke en Waterwegsport.nl eigenaar Mischa Keemink in de Italiaanse zon. De cricketer reist voor de T20 cricket wedstrijden op en neer tussen Italie en Nederland.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl