In de wetenschap, dat nog een punt nodig was mbt plaatsing nacompetitie voor promotie en dat drie basisspelers werden gemist, begon Victoria’04 behoedzaam aan de Schiedams-Vlaardingse derby. Excelsior’20 daarentegen vecht voor lijfsbehoud en heeft de volle winst hard nodig. Dat bleek meteen vanaf de aftrap.

De Schiedamse formatie begon voortvarend aan het duel en zette Victoria’04 meteen vast op eigen helft. In de openingsfase kwam Victoria;04 nauwelijks onder de druk vandaan. Bij een gevaarlijke aanval diende de bal van de doellijn te worden weggehaald en kort daarna belandde het leer tegen de paal. Victoria’04 trachtte in de omschakeling Excelsior’20 te verrassen, maar elke tegenaanval strandde voortijdig. Pas na een half uur spelen zag de doelman van de thuisclub een schotje van Rilgilio Ramsubagh naast gaan. Kort voor de rust moest doelman Jochem van der Hoff handelend optreden om Excelsior’20 van doelpunten af te houden.

In de tweede helft kwam Victoria’04 iets beter in het spel. Bij de Vlaardingse ploeg was de eindpass nu beter verzorgd. Naarmate de wedstrijd vorderde, verliep het duel over en weer zonder tot doelrijpe kansen te komen. Victoria’04 hanteerde de lange bal om de snelle spitsen aan het werk te zetten. Een kwartier voor tijd bereikte Lars de Visser met een verre trap naar voren spits Jelle Blankestijn, die de bal controleerde om vervolgens de uit zijn doel gekomen sluitpost van Excelsior’20 te passeren: 1-1. In de spannende slotfase zagen beide teams geen kans om de volle winst te pakken. Victoria’04 weet zich geplaatst voor de nacompetitie.

Selectie Victoria’04: Jochem van der Hoff, Bart van der Hoeven, Kars Martin (46: Lars de Visser), Robbin Winsveen, Osman Ünnu, Colin Pleijsier, Roy Meerten (69: Lars Kortleven), Rilgilio Ramsubagh (80: Michael Blok), Jordi de Kimpe, Jelle Blankestijn, Nailey Girigorie (80: Chris Bruurmijn).

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl